Svampgryta med bönor och krutonger

5
0
Svampgryta med bönor och krutonger

Enkelt och gott beskriver kvällens middag, och ärligt talat så behöver man väl inte mer än så? Till det kokta riset äter du en svampgryta gjord på champinjoner och haricots verts som får puttra i lite grädde och mjölk. Ovanpå häller du lite krutonger, både för smak och textur. Gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021

Svampgryta med bönor och krutonger

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
gul lök
500 g
färska champinjoner
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
150 g
haricots verts (bönor)
2 1/2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
-
salt
-
peppar
1
förp krutonger med vitlök och örter (à 120 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i krutongerna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn och välj glutenfritt bröd. Uteslut krutongerna.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2572 KJ / 614 kCal
Fett 31 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 67 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept