Svampgryta med bönor och krutonger
Enkelt och gott beskriver kvällens middag, och ärligt talat så behöver man väl inte mer än så? Till det kokta riset äter du en svampgryta gjord på champinjoner och haricots verts som får puttra i lite grädde och mjölk. Ovanpå häller du lite krutonger, både för smak och textur. Gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
500 g färska champinjoner
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
150 g haricots verts (bönor)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt
peppar
1 förp krutonger med vitlök och örter (à 120 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2572 KJ / 614 kCal
Fett31 g
Salt1.3 g
Kolhydrater67 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God lite gräddig smak men något vattnig. Tror att lite maizena gjort susen, ska prova nästa gång. Använde frysta bönor, vilket också fungerade bra.
Carola
2023-11-21