Svampgryta med bönor och krutonger

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
1
Svampgryta med bönor och krutonger

Enkelt och gott beskriver kvällens middag, och ärligt talat så behöver man väl inte mer än så? Till det kokta riset äter du en svampgryta gjord på champinjoner och haricots verts som får puttra i lite grädde och mjölk. Ovanpå häller du lite krutonger, både för smak och textur. Gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021

Svampgryta med bönor och krutonger

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
500 g färska champinjoner
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
150 g haricots verts (bönor)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt
peppar
1 förp krutonger med vitlök och örter (à 120 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

God lite gräddig smak men något vattnig. Tror att lite maizena gjort susen, ska prova nästa gång. Använde frysta bönor, vilket också fungerade bra.

Carola

2023-11-21

Näringsvärde per portion

Energi2572 KJ / 614 kCal
Fett31 g
Salt1.3 g
Kolhydrater67 g
Protein13 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sparris- och potatissallad med ärt- och myntadressing
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bönsallad med hyvlad halloumi och limedressing
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Haricots verts med citron och vitlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färska haricots verts i senapsmajo
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga