Kalkongryta med paprika och basilika

7
0
Kalkongryta med paprika och basilika

Krämig gryta, ja tack! Den söta paprikan ihop med smaken från basilikan tar grytan till nya höjder, och självklart serveras detta ihop med kokt potatis. Och vet ni; här är det okej att mosa ihop allt på tallriken – mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021

Kalkongryta med paprika och basilika

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 bananschalottenlökar
1 röd paprika
1 msk olja
450 g kalkonbröstfilé
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1 tsk paprikapulver
1/2 påse haricots verts (bönor) (à 450 g)
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2503 KJ / 597 kCal
Fett 30 g
Salt 1 g
Kolhydrater 42 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden