Kalkongryta med paprika och basilika

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Kalkongryta med paprika och basilika

Krämig gryta, ja tack! Den söta paprikan ihop med smaken från basilikan tar grytan till nya höjder, och självklart serveras detta ihop med kokt potatis. Och vet ni; här är det okej att mosa ihop allt på tallriken – mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021

Kalkongryta med paprika och basilika

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
2   bananschalottenlökar
1   röd paprika
1 msk  olja
450 g  kalkonbröstfilé
2 1/2 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
1 tsk  majsstärkelse
salt
peppar
1 tsk  paprikapulver
1/2   påse haricots verts (bönor) (à 450 g)
1/2   förp färsk basilika (à 20 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2503 KJ / 597 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater42 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kalkon- och paprikagryta med zucchini
Betyg 4.2 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkongryta med pancetta
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkongryta med rotfrukter och risotto
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kalkon tikka masala med paprika
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkongryta med bönor
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkon med sockerärter och krämig tagliatelle
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga