Kalkongryta med paprika och basilika
Krämig gryta, ja tack! Den söta paprikan ihop med smaken från basilikan tar grytan till nya höjder, och självklart serveras detta ihop med kokt potatis. Och vet ni; här är det okej att mosa ihop allt på tallriken – mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 bananschalottenlökar
1 röd paprika
1 msk olja
450 g kalkonbröstfilé
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1 tsk paprikapulver
1/2 påse haricots verts (bönor) (à 450 g)
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2503 KJ / 597 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater42 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer