Kalkongryta med paprika och basilika
![Kalkongryta med paprika och basilika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232673/cf_259/kalkongryta_med_paprika_och_basilika_.jpg)
Krämig gryta, ja tack! Den söta paprikan ihop med smaken från basilikan tar grytan till nya höjder, och självklart serveras detta ihop med kokt potatis. Och vet ni; här är det okej att mosa ihop allt på tallriken – mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021
![Kalkongryta med paprika och basilika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232673/cf_259/kalkongryta_med_paprika_och_basilika_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 bananschalottenlökar
1 röd paprika
1 msk olja
450 g kalkonbröstfilé
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1 tsk paprikapulver
1/2 påse haricots verts (bönor) (à 450 g)
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2503 KJ / 597 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater42 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer