Fransk fläskgryta med senapssting

70
20
Fransk fläskgryta med senapssting

Fransk fläskgryta med senapssting är en utomordentligt god gryta som brukar bli mycket uppskattad. Det möra, kokta köttet i sin gräddiga gryta serverar du rykande varmt med kokta, vackra grönsaker samt ris eller bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2011

Fransk fläskgryta med senapssting

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g morötter
ca 400 g grytbitar av griskött
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
4 port ris eller bulgur
2 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
2 msk örtkryddor provencale
250 g haricots verts (bönor)

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj ris, red grytan med majsstärkelse i stället för vetemjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Klimatanpassa

Addera ännu fler goda grönsaker till denna gryta, olika rotfrukter och kanske svamp! Då kan samma mängd kött räcka till 6 portioner, vilket är fördelaktigt både ekonomiskt och miljömässigt!

Gör så här

Tips

Barnknepet:
Råriv morötterna om det är mer populärt än att koka dem.

Täck stekpannan med folie eller använd ett stort kastrullock om annat lock saknas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentarer

Lisra anna

2023-01-03

Hade inte den specifika kryddan så tog bara timjan, lite msg och lite mer senap och tyckte de blev jättegott!

Helen sarah

2022-10-23

Familjen tyckte det var rätt gott. Jag la in buljong och lite vitt vin för smak. Nästa gång jag gör rätten ska jag testa att använda cider istället för vatten

Anders

2022-03-25

Väldigt god!

Näringsvärde per portion

Energi 2657 KJ / 635 kCal
Fett 29 g
Salt 476 g
Kolhydrater 61 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden