Fransk fläskgryta med senapssting
Fransk fläskgryta med senapssting är en utomordentligt god gryta som brukar bli mycket uppskattad. Det möra, kokta köttet i sin gräddiga gryta serverar du rykande varmt med kokta, vackra grönsaker samt ris eller bulgur.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g morötter
ca 400 g grytbitar av griskött
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
4 port ris eller bulgur
2 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
2 msk örtkryddor provencale
250 g haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2657 KJ / 635 kCal
Fett29 g
Salt4.76 g
Kolhydrater61 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte gott... alls.
Rebecka
2024-11-02var inte gott, smakade sött
Kitty
2023-11-06Hade inte den specifika kryddan så tog bara timjan, lite msg och lite mer senap och tyckte de blev jättegott!
Lisra anna
2023-01-03