Fransk fläskgryta med senapssting
Fransk fläskgryta med senapssting är en utomordentligt god gryta som brukar bli mycket uppskattad. Det möra, kokta köttet i sin gräddiga gryta serverar du rykande varmt med kokta, vackra grönsaker samt ris eller bulgur.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g morötter
ca 400 g grytbitar av griskött
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
4 port ris eller bulgur
2 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
2 msk örtkryddor provencale
250 g haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2657 KJ / 635 kCal
Fett29 g
Salt4.76 g
Kolhydrater61 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
var inte gott, smakade sött
Kitty
2023-11-06Hade inte den specifika kryddan så tog bara timjan, lite msg och lite mer senap och tyckte de blev jättegott!
Lisra anna
2023-01-03Familjen tyckte det var rätt gott. Jag la in buljong och lite vitt vin för smak. Nästa gång jag gör rätten ska jag testa att använda cider istället för vatten
Helen sarah
2022-10-23