Foliebakad röding med krasse- och citronkräm

5
3
Foliebakad röding med krasse- och citronkräm

Foliebakad röding innebär lite jobb för mycket smak. Perfekt att lägga på grillen! Toppingen består av söta körsbärstomater, salladslök och en härlig citronkräm gjord på smetana, citron och krasse. Drömskt gott ihop med kokt färskpotatis och krispiga sockerärtor.

Skriv ut
Foliebakad röding med krasse- och citronkräm

Ingredienser

4 portioner
4
rödingfiléer
4
folieark
-
salt
-
svartpeppar
2 tsk
fänkålsfrön
1
ask krasse
1
citron
2 dl
smetana
250 g
körsbärstomater
125 g
salladslök
250 g
sockerärtor

Till servering

färskpotatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Frida

2020-07-11

F1 gott

Camilla

2019-04-07

Såå gott! Skippade dock fänkålsfröna, supergott!😋

Marianne

2018-07-06

Fänkålen o de andra ingridienserna tar över, ingen rödingsmak alls. Inget recept för fiskälskaren.

Näringsvärde per portion

Energi 2376 KJ / 567 kCal
Fett 31 g
Salt 2.13 g
Kolhydrater 35 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept