Foliebakad röding med krasse- och citronkräm
Foliebakad röding innebär lite jobb för mycket smak. Perfekt att lägga på grillen! Toppingen består av söta körsbärstomater, salladslök och en härlig citronkräm gjord på smetana, citron och krasse. Drömskt gott ihop med kokt färskpotatis och krispiga sockerärtor.
Ingredienser
4 portioner
4 rödingfiléer
4 folieark
salt
svartpeppar
2 tsk fänkålsfrön
1 ask krasse
1 citron
2 dl smetana
250 g körsbärstomater
125 g salladslök
250 g sockerärtor
Till servering
färskpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2376 KJ / 567 kCal
Fett31 g
Salt2.13 g
Kolhydrater35 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta är så infernaliskt gott men jag skippar fänkålsfröna. Förutom citronzest har jag också i citronsaft i krämen. Jag skulle tro att det är missat i receptet för det blir inte tillräckligt syrligt annars. Vi har bjudit på detta så många gånger och gästerna blir alltid lika nöjda!
Susanne
2023-07-14F1 gott
Frida
2020-07-11Såå gott! Skippade dock fänkålsfröna, supergott!😋
Camilla
2019-04-07