Krondillspicklad vit sparris med sotad röding och gräddfilskräm med pepparrot

4
2
Krondillspicklad vit sparris med sotad röding och gräddfilskräm med pepparrot

Röding är ett elegant alternativ till laxen, här serverad i samklang med en gräddig kräm med smak av pepparrot. Picklad sparris får smak av dill och blir en spännande del av denna måltid.

Skriv ut
Krondillspicklad vit sparris med sotad röding och gräddfilskräm med pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Gräddfil

3 dl
gräddfil
1 msk
riven färsk pepparrot
-
salt
-
peppar

Sparris

1/2 dl
vatten
1 krm
salt
1/2 dl
strösocker
1/2 dl
ättika (12%)
250 g
vit sparris
1/2
rödlök
1
krona krondill eller dill

Röding

2
rödingfiléer med skinn
1 tsk
korianderfrö
1 krm
hel svartpeppar

Till garnering

4
kvistar dill

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Lollo

2021-01-01

Supergott, och lättlagat. Perfekt som förrätt på middag

Margit

2020-05-03

Jättegott! Kokade sparrisen 4 min innan jag hällde på lagen. Serverade ugnsbakad rattepotatis till.

Näringsvärde per portion

Energi 1037 KJ / 248 kCal
Fett 14 g
Salt 0.85 g
Kolhydrater 12 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept