Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krondillspicklad vit sparris med sotad röding och gräddfilskräm med pepparrot

Röding är ett elegant alternativ till laxen, här serverad i samklang med en gräddig kräm med smak av pepparrot. Picklad sparris får smak av dill och blir en spännande del av denna måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gräddfil: Häll gräddfilen i ett kaffefilter och låt rinna av ca 2 timmar. Skala och riv pepparroten. Smaksätt gräddfilen med pepparrot, salt och peppar.
  2. Sparris: Koka upp vatten, salt, socker och ättika i en kastrull. Ansa och skär sparrisen i tunna sneda skivor. Skala och skiva löken. Häll den ljumma lagen över sparrisen, löken och krondillen och låt svalna i lagen.
  3. Röding: Skär rödingen i portionsbitar. Krossa koriander och peppar. Krydda rödingen med kryddorna och sota i het stekpanna ca 1 minut på varje sida.
  4. Till garnering: Servera rödingen med sparris, lök, gräddfilskräm och garnera med dill.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Gräddfil
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • salt
  • peppar
Sparris
  • 1/2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 250 g vit sparris
  • 1/2 rödlök
  • 1 krona krondill eller dill
Röding
  • 2 rödingfiléer med skinn
  • 1 tsk korianderfrö
  • 1 krm hel svartpeppar
Till garnering
  • 4 kvistar dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1037 kJ / 248 kCal