Krondillspicklad vit sparris med sotad röding och gräddfilskräm med pepparrot

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
3
Krondillspicklad vit sparris med sotad röding och gräddfilskräm med pepparrot

Röding är ett elegant alternativ till laxen, här serverad i samklang med en gräddig kräm med smak av pepparrot. Picklad sparris får smak av dill och blir en spännande del av denna måltid.

Krondillspicklad vit sparris med sotad röding och gräddfilskräm med pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Gräddfil

3 dl  gräddfil
1 msk  riven färsk pepparrot
salt
peppar

Sparris

1/2 dl  vatten
1 krm  salt
1/2 dl  strösocker
1/2 dl  ättika (12%)
250 g  vit sparris
1/2   rödlök
1   krona krondill eller dill

Röding

2   rödingfiléer med skinn
1 tsk  korianderfrö
1 krm  hel svartpeppar

Till garnering

4   kvistar dill

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott

Lovisa

2021-06-09

Supergott, och lättlagat. Perfekt som förrätt på middag

Lollo

2021-01-01

Jättegott! Kokade sparrisen 4 min innan jag hällde på lagen. Serverade ugnsbakad rattepotatis till.

Margit

2020-05-03

Näringsvärde per portion

Energi1037 KJ / 248 kCal
Fett14 g
Salt0.85 g
Kolhydrater12 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Foliebakad röding med krasse- och citronkräm
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta
Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Halstrad röding med gräslökshollandaise
Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad röding med rostad selleripuré
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Röding på norrlandsvis
Betyg 4.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga