Krondillspicklad vit sparris med sotad röding och gräddfilskräm med pepparrot
Röding är ett elegant alternativ till laxen, här serverad i samklang med en gräddig kräm med smak av pepparrot. Picklad sparris får smak av dill och blir en spännande del av denna måltid.
Ingredienser
4 portioner
Gräddfil
3 dl gräddfil
1 msk riven färsk pepparrot
salt
peppar
Sparris
1/2 dl vatten
1 krm salt
1/2 dl strösocker
1/2 dl ättika (12%)
250 g vit sparris
1/2 rödlök
1 krona krondill eller dill
Röding
2 rödingfiléer med skinn
1 tsk korianderfrö
1 krm hel svartpeppar
Till garnering
4 kvistar dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1037 KJ / 248 kCal
Fett14 g
Salt0.85 g
Kolhydrater12 g
Protein17 g
Kommentarer
Jättegott
Lovisa
2021-06-09Supergott, och lättlagat. Perfekt som förrätt på middag
Lollo
2021-01-01Jättegott! Kokade sparrisen 4 min innan jag hällde på lagen. Serverade ugnsbakad rattepotatis till.
Margit
2020-05-03