Potatiskrokett med åkerbärsgravad röding och knaprigt skinn

0
0
Potatiskrokett med åkerbärsgravad röding och knaprigt skinn

Röding som får smak av åkerbär serverad med en krispig potatiskrokett med pepparotscrème. Skinnet från fisken steks knaprigt med fänkål och serveras till. Njut av vilda smaker direkt från den svenska naturen.

Skriv ut
Potatiskrokett med åkerbärsgravad röding och knaprigt skinn

Ingredienser

8 förrättsportioner

Gravad röding

1 tsk
hel vitpeppar
3 msk
salt
2 msk
strösocker
2
rödingfiléer
1 dl
åkerbär eller hallon

Potatiskroketter

2
bakpotatisar
100 g
lagrad ost
-
salt
-
peppar
2
ägg
1 dl
vetemjöl
2 dl
panko
-
olja till fritering

Pepparrotscrème

2 msk
riven färsk pepparrot
2 dl
crème fraiche

Fiskskinn

-
skinnet från röding
1 tsk
olja
0.5 tsk
malet fänkålsfrö

Till servering

dill

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1211 KJ / 335 kCal
Fett 19 g
Salt 0.67 g
Kolhydrater 25 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept