Potatiskrokett med åkerbärsgravad röding och knaprigt skinn

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Potatiskrokett med åkerbärsgravad röding och knaprigt skinn

Röding som får smak av åkerbär serverad med en krispig potatiskrokett med pepparotscrème. Skinnet från fisken steks knaprigt med fänkål och serveras till. Njut av vilda smaker direkt från den svenska naturen.

Potatiskrokett med åkerbärsgravad röding och knaprigt skinn

Ingredienser

8 förrättsportioner

Gravad röding

1 tsk  hel vitpeppar
3 msk  salt
2 msk  strösocker
2   rödingfiléer
1 dl  åkerbär eller hallon

Potatiskroketter

2   bakpotatisar
100 g  lagrad ost
salt
peppar
2   ägg
1 dl  vetemjöl
2 dl  panko
olja till fritering

Pepparrotscrème

2 msk  riven färsk pepparrot
2 dl  crème fraiche

Fiskskinn

skinnet från röding
1 tsk  olja
1/2 tsk  malet fänkålsfrö

Till servering

dill

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1211 KJ / 335 kCal
Fett19 g
Salt0.67 g
Kolhydrater25 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Foliebakad röding med krasse- och citronkräm
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Röding med mandelpotatis och dillbrynt smör
Betyg 2.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hel grillad röding
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Röding med flötgröt
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskfilé med saffranssmör
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga