Potatiskrokett med åkerbärsgravad röding och knaprigt skinn
Röding som får smak av åkerbär serverad med en krispig potatiskrokett med pepparotscrème. Skinnet från fisken steks knaprigt med fänkål och serveras till. Njut av vilda smaker direkt från den svenska naturen.
Ingredienser
8 förrättsportioner
Gravad röding
1 tsk hel vitpeppar
3 msk salt
2 msk strösocker
2 rödingfiléer
1 dl åkerbär eller hallon
Potatiskroketter
2 bakpotatisar
100 g lagrad ost
salt
peppar
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl panko
olja till fritering
Pepparrotscrème
2 msk riven färsk pepparrot
2 dl crème fraiche
Fiskskinn
skinnet från röding
1 tsk olja
1/2 tsk malet fänkålsfrö
Till servering
dill
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1211 KJ / 335 kCal
Fett19 g
Salt0.67 g
Kolhydrater25 g
Protein15 g
Kommentarer