Potatiskrokett med åkerbärsgravad röding och knaprigt skinn

0
0
Potatiskrokett med åkerbärsgravad röding och knaprigt skinn

Röding som får smak av åkerbär serverad med en krispig potatiskrokett med pepparotscrème. Skinnet från fisken steks knaprigt med fänkål och serveras till. Njut av vilda smaker direkt från den svenska naturen.

Potatiskrokett med åkerbärsgravad röding och knaprigt skinn

Ingredienser

8 förrättsportioner

Gravad röding

1 tsk hel vitpeppar
3 msk salt
2 msk strösocker
2 rödingfiléer
1 dl åkerbär eller hallon

Potatiskroketter

2 bakpotatisar
100 g lagrad ost
salt
peppar
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl panko
olja till fritering

Pepparrotscrème

2 msk riven färsk pepparrot
2 dl crème fraiche

Fiskskinn

skinnet från röding
1 tsk olja
1/2 tsk malet fänkålsfrö

Till servering

dill

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1211 KJ / 335 kCal
Fett 19 g
Salt 0.67 g
Kolhydrater 25 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden