Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatiskrokett med åkerbärsgravad röding och knaprigt skinn

Röding som får smak av åkerbär serverad med en krispig potatiskrokett med pepparotscrème. Skinnet från fisken steks knaprigt med fänkål och serveras till. Njut av vilda smaker direkt från den svenska naturen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 förrättsportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gravad röding: Krossa vitpepparn grovt. Blanda den med salt och socker och gnid blandningen på rödingen. Strö över bären och låt grava  ca 2 timmar i rumstemperatur.
  2. Potatiskroketter: Sätt ugnen på 200°C.
  3. Picka potatisen med en gaffel och rosta den mjuk mitt i ugnen ca 1 timme eller tills den är mjuk.
  4. Skär osten i ca 1 cm stora tärningar.
  5. Dela potatisarna och skrapa den ur skalet. Mosa ihop och krydda med salt och peppar och låt svalna.
  6. Ta ca en matsked med potatis och forma runt osttärningarna.
  7. Vispa ihop äggen i en skål. Doppa bollarna först i mjölet sen i äggen och sist i panko.
  8. Värm oljan i en kastrull till 170°C och fritera några kroketter i taget i ca 3 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  9. Pepparotscrème: Skala och riv pepparroten. Blanda den med crème fraichen, smaka av med salt och peppar.
  10. Skär bort skinnet ifrån rödingen och skär rödingen i 1 cm skivor.
  11. Fiskskinn: Stek skinnet knaprigt i oljan i en stekpanna, krydda med fänkålsfrön och peppar.
  12. Till servering: Servera kroketterna med pepparrotscrème, röding och bryt över det krispiga skinnet och dill.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 8 förrättsportioner
Gravad röding
  • 1 tsk hel vitpeppar
  • 3 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 rödingfiléer
  • 1 dl åkerbär eller hallon
Potatiskroketter
  • 2 bakpotatisar
  • 100 g lagrad ost
  • salt
  • peppar
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl panko
  • olja till fritering
Pepparrotscrème
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 2 dl crème fraiche
Fiskskinn
  • skinnet från röding
  • 1 tsk olja
  • 1/2 tsk malet fänkålsfrö
Till servering
  • dill
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Fjällrödingfilé svensk

10 % rabatt

ICA Gott Liv ca 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1211 kJ / 335 kCal