Stekt kotlett med choronsås och rostad potatis
Bjud på saftig stekt kotlett med choronsås. Choronsås är en variant av bearnaisesås smaksatt med tomat. Här tillsätts söt chilisås i choronsåsen för extra smak. En riktigt god sås som passar utmärkt till kotlett och frasig ugnsrotad potatis. Bryt av med gröna godsaker som sallad och bellaverde.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016
Ingredienser
2 portioner
450 g delikatesspotatis
1 tsk olja
salt
peppar
1 dl bearnaisesås
1 msk chilisås
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
200 g bellaverde broccoli
ca 400 g fläskkotlett med ben
1 tsk smör
1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3271 KJ / 786 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein52 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer