Stekt kotlett med choronsås och rostad potatis

132
0
Stekt kotlett med choronsås och rostad potatis

Bjud på saftig stekt kotlett med choronsås. Choronsås är en variant av bearnaisesås smaksatt med tomat. Här tillsätts söt chilisås i choronsåsen för extra smak. En riktigt god sås som passar utmärkt till kotlett och frasig ugnsrotad potatis. Bryt av med gröna godsaker som sallad och bellaverde.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016

Stekt kotlett med choronsås och rostad potatis

Ingredienser

2 portioner
450 g
delikatesspotatis
1 tsk
olja
-
salt och peppar
1 dl
bearnaisesås
1 msk
chilisås
1/2
ask körsbärstomater (à 250 g)
200 g
bellaverde broccoli
ca 400 g
fläskkotlett med ben
1 tsk
smör
1/2
påse röd mangold (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

132

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3271 KJ / 786 kCal
Fett 43 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept