Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt kotlett med choronsås och rostad potatis

Bjud på saftig stekt kotlett med choronsås. Choronsås är en variant av bearnaisesås smaksatt med tomat. Här tillsätts söt chilisås i choronsåsen för extra smak. En riktigt god sås som passar utmärkt till kotlett och frasig ugnsrotad potatis. Bryt av med gröna godsaker som sallad och bellaverde.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Dela potatisen och blanda med oljan. Salta och peppra och häll ut på den varma plåten. Sätt in i ugnen ca 30 min.
  3. Blanda bearnaisesåsen med chilisåsen. Dela tomaterna i halvor och vänd ner.
  4. Koka bellaverden i saltat vatten ca 4 minuter.
  5. Stek kotletterna i smöret ca 4 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  6. Servera kotletterna med potatisen, bellaverden och salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl bearnaisesås
  • 1 msk chilisås
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 200 g bellaverde broccoli
  • ca 400 g fläskkotlett med ben
  • 1 tsk smör
  • 1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3271 kJ / 786 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB