Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mandelpotatiscrème med citron

Ett charmigt recept på mandelpotatiscrème med citron att servera som ett läckert tillbehör till kött! Du gör krämen av bland annat mandelpotatis, schalottenlök, vitlök, crème fraiche och citron.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka mandelpotatis i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, spara 1 dl av kokspadet (för 4 port), och låt ånga av en stund. Pressa genom potatis-press. 
  2. Skala schalottenlökar och vitlöksklyftor och skiva tunt. Lägg lök och vitlök i en stekpanna med mild olivolja och stek/rosta tills allt blivit frasigt och gyllengult, ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Lägg den pressade potatisen i en matberedare med hälften av lökblandningen, crème fraiche, pressad citronjuice och hälften av det sparade kokspadet. Mixa allt hastigt till en slät konsistens. Späd ev med resterande kokspad. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. 
  4. Lägg upp i en skål. Garnera med resterande lökblandning och några persiljekvistar. Servera som läckert tillbehör till kött.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 mandelpotatis
  • 2 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 3 msk citronjuice
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk mild olivolja
  • persiljekvistar
Lägg till i inköpslistan