Örtstekt karré | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Örtstekt karré

Ett fräscht och smarrigt middagsalternativ när man vill göra något lite extra! Fläskkarrén marineras i härliga smaker av vitlök, rosmarin och lavendel. Servera gärna tillsammans med rotfruktsrösti och grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj citronen och riv skalet. Skala vitlöksklyftorna. Lägg citronskal och vitlök på en skärbräda med rosmarin, lavendel och flingsalt. Hacka samman allt grovt och smörj in karrén med det. Peppra ordentligt. Kläm över lite citronjuice.
  3. Sätt en stektermometer i tjockaste delen av köttet. När den visar 85°C är köttet klart, ca 1 timme och 10 minuter. Låt det vila lite innan det skärs upp.
  4. Servera gärna tillsammans med Rotfruktsrösti och Gröna blandade blad med rostade tomater och örter.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Tips

För ännu saftigare kött kan man steka det på låg temperatur i ugnen, 125°C. Då tar det naturligtvis längre tid, men om man har tid kan det vara värt det.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk färska rosmarinblad eller torkade (2 msk färska motsvarar 2 tsk torkade)
  • 1 tsk torkade lavendelblommor (kan uteslutas)
  • ca 2 1/2 tsk flingsalt
  • 1 kg fläskkarré
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan