Fläskfilémedaljonger med selleripuré

17
1
Fläskfilémedaljonger med selleripuré

En fluffig puré med potatis, vitlök, ägg och rotselleri ackompanjeras med saftiga fläskfilémedaljonger och en fenomenal, sötsyrlig lökragu med smak av dragon. Den rika middagsrätten är perfekt att förgylla din vardagskväll med. Låt er väl smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2014

Fläskfilémedaljonger med selleripuré

Ingredienser

4 portioner

Selleripuré

ca 400 g rotselleri
600 g fast potatis
2 vitlöksklyftor
2 äggulor
salt och peppar

Lökragu

2 rödlökar
1 1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 msk rödvinsvinäger
1 kruka dragon
1/2 påse salladslök (à 125 g)

Fläskfilé

ca 480 g fläskfilé
2 msk smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Nataliya

2018-09-14

Hela rätten blev riktigt god, alla delar passade bra ihop. Ett bra alternativ om man ska laga mjölk- och glutenfri rätt. Skivade löken lite för tjockt, så fick aldrig den simmiga konsistensen. Nästa gången ska jag skiva löken i 1mm skivor.

Näringsvärde per portion

Energi 1747 KJ / 419 kCal
Fett 13 g
Salt 211 g
Kolhydrater 41 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden