Fläskfilémedaljonger med selleripuré
En fluffig puré med potatis, vitlök, ägg och rotselleri ackompanjeras med saftiga fläskfilémedaljonger och en fenomenal, sötsyrlig lökragu med smak av dragon. Den rika middagsrätten är perfekt att förgylla din vardagskväll med. Låt er väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2014
Ingredienser
4 portioner
Selleripuré
ca 400 g rotselleri
600 g fast potatis
2 vitlöksklyftor
2 äggulor
salt och peppar
Lökragu
2 rödlökar
1 1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 msk rödvinsvinäger
1 kruka dragon
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Fläskfilé
ca 480 g fläskfilé
2 msk smör eller margarin
För alla
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1747 KJ / 419 kCal
Fett13 g
Salt2.11 g
Kolhydrater41 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hela rätten blev riktigt god, alla delar passade bra ihop. Ett bra alternativ om man ska laga mjölk- och glutenfri rätt. Skivade löken lite för tjockt, så fick aldrig den simmiga konsistensen. Nästa gången ska jag skiva löken i 1mm skivor.
Nataliya
2018-09-14