Filéspett med selleripuré | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Filéspett med selleripuré

Filéspett med selleripuré är ett enkelt men lyxigt middagsrecept. Fläskfilén marineras i en god marinad smaksatt med basilika. Servera spetten med en utsökt puré på selleri och potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och rotselleri i små bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Skär under tiden fläskfilé i 1 cm tjocka skivor. Skala rödlöken och skär i klyftor. Varva kött, lök och torkade aprikoser på portionsspett.
  3. Blanda olja med salt, peppar och hackad basilika. Pensla spetten med kryddoljan. Grilla eller stek spetten i ca 5 minuter.
  4. Mixa potatis och selleri och späd med mjölk. Smaka av med salt och peppar. Servera spetten med purén och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 2 rödlökar
  • 1 förpackning torkade aprikoser
Marinad
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk hackad basilika
Selleripuré
  • 6 potatisar
  • 1/2 rotselleri
  • 1/2 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan