Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Flankstek med parmesanpotatispuré och basilikasås

Flanksteken blir festrätt med en smakrik sås på vitlök, vin, grädde och basilika. Som tillbehör gör du en fin puré av mandelpotatis, olivolja och riven parmesanost. Servera med grillad paprika, oliver och haricot verts.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Puré: Skala och koka mandelpotatisen försiktigt i saltat vatten.
  2. Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök i 1/3 av olivoljan. Tillsätt vinet och låt det koka ihop något. Häll på buljong och grädde, låt det koka sakta ca 5 minuter. Tillsätt resten av olivoljan. Smaksätt med salt och nymald peppar. Plocka och strimla basilikan.
  3. Grönsaker: Låt paprikan och oliverna rinna av. Koka haricots vertsen mjuka. Blanda dem med paprikan och oliverna.
  4. Värm grädden. Mosa potatisen tillsammans med grädden och olivoljan. Rör ner parmesanosten. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  5. Precis innan servering mixas såsen med lite mjölk så att ett fint skum uppstår och basilikan tillsätts.
  6. Till servering: Servera parmesanpurén med grönsakerna, såsen och stekt flankstek.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj soja-, havre- eller risbaserad gräddersättning och mjölkersättning. Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
Mandelpotatis- och parmesanpuré
  • 800 g mandelpotatis
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl riven parmesanost
Basilikasås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
  • 2 dl vispgrädde
  • flingsalt med jod
  • svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 dl mjölk
Grönsaker
  • 200 g grillad strimlad paprika
  • 1 dl oliver
  • 150 g haricots verts
Till servering
  • flank- eller flappstek, kyckling- eller fläskfilé
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3994 kJ / 963 kCal