Flankstek med parmesanpotatispuré och basilikasås
Flanksteken blir festrätt med en smakrik sås på vitlök, vin, grädde och basilika. Som tillbehör gör du en fin puré av mandelpotatis, olivolja och riven parmesanost. Servera med grillad paprika, oliver och haricot verts.
Ingredienser
4 portioner
Mandelpotatis- och parmesanpuré
800 g mandelpotatis
1 dl vispgrädde
2 msk olivolja
2 dl riven parmesan
Basilikasås
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
2 dl vispgrädde
flingsalt med jod
svartpeppar
1 kruka basilika
1/2 dl mjölk
Grönsaker
200 g grillad strimlad paprika
1 dl oliver
150 g haricots verts (bönor)
Till servering
flank- eller flappstek, kyckling- eller fläskfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3994 KJ / 963 kCal
Fett63.1 g
Kolhydrater45.8 g
Protein44.8 g
Kommentarer
Väldigt gott potatismos. Men skulle dra ned på mängden buljong/grädde till mängden basilika. Ser ut så på bilden också för övrigt.
Henrik
2023-03-12Såsen är tam och smaklös.
Christian
2017-10-06