Flankstek med parmesanpotatispuré och basilikasås

34
1
Flankstek med parmesanpotatispuré och basilikasås

Flanksteken blir festrätt med en smakrik sås på vitlök, vin, grädde och basilika. Som tillbehör gör du en fin puré av mandelpotatis, olivolja och riven parmesanost. Servera med grillad paprika, oliver och haricot verts.

Flankstek med parmesanpotatispuré och basilikasås

Ingredienser

4 portioner

Mandelpotatis- och parmesanpuré

800 g mandelpotatis
1 dl vispgrädde
2 msk olivolja
2 dl riven parmesan

Basilikasås

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
2 dl vispgrädde
flingsalt med jod
svartpeppar
1 kruka basilika
1/2 dl mjölk

Grönsaker

200 g grillad strimlad paprika
1 dl oliver
150 g haricots verts (bönor)

Till servering

flank- eller flappstek, kyckling- eller fläskfilé

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj soja-, havre- eller risbaserad gräddersättning och mjölkersättning. Välj mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentar

Christian

2017-10-06

Såsen är tam och smaklös.

Näringsvärde per portion

Energi 3994 KJ / 963 kCal
Fett 631 g
Kolhydrater 458 g
Protein 448 g
Läs mer om näringsvärden