Flankstek med parmesanpotatispuré och basilikasås

32
1
Flankstek med parmesanpotatispuré och basilikasås

Flanksteken blir festrätt med en smakrik sås på vitlök, vin, grädde och basilika. Som tillbehör gör du en fin puré av mandelpotatis, olivolja och riven parmesanost. Servera med grillad paprika, oliver och haricot verts.

Skriv ut
Flankstek med parmesanpotatispuré och basilikasås

Ingredienser

4 portioner

Mandelpotatis- och parmesanpuré

800 g
mandelpotatis
1 dl
vispgrädde
2 msk
olivolja
2 dl
riven parmesanost

Basilikasås

2
schalottenlökar
1
vitlöksklyfta
3 msk
olivolja
1 dl
vitt vin eller vitt matlagningsvin
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
2 dl
vispgrädde
-
flingsalt med jod
-
svartpeppar
1
kruka basilika
1/2 dl
mjölk

Grönsaker

200 g
grillad strimlad paprika
1 dl
oliver
150 g
haricots verts

Till servering

flank- eller flappstek, kyckling- eller fläskfilé

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj soja-, havre- eller risbaserad gräddersättning och mjölkersättning. Välj mjölkproteinfri ost.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentar

Christian

10/6/2017

Såsen är tam och smaklös.

Näringsvärde per portion

Energi 3994 KJ / 963 kCal
Fett 63.1 g
Kolhydrater 45.8 g
Protein 44.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept