Fläskfilé med krämig polenta
Polenta är små gryn som görs av majs och används i många länder runt om i världen, bland annat det italienska köket. Här lagas polentan ihop med parmesanost och buljong som ger god smak. Stekt fläskfilé serveras med polentan och en fräsch och smakrik svampröra med tomat till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2013
Ingredienser
4 portioner
Polenta
7 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 1/2 dl polenta
50 g flagad parmesan
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
Fläskfilé
ca 500 g fläskfilé
2 msk smör eller margarin
Svampfräs
250 g champinjoner
1 tsk olja
1/2 kruka basilika
1/2 msk soja
salt och peppar
2 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2071 KJ / 496 kCal
Fett20.5 g
Kolhydrater38.1 g
Protein37.2 g
Kommentar
Tycker inte om Polenta.
Monica
2023-10-22