Fläskfilé med krämig polenta

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
1
Fläskfilé med krämig polenta

Polenta är små gryn som görs av majs och används i många länder runt om i världen, bland annat det italienska köket. Här lagas polentan ihop med parmesanost och buljong som ger god smak. Stekt fläskfilé serveras med polentan och en fräsch och smakrik svampröra med tomat till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2013

Fläskfilé med krämig polenta

Ingredienser

4 portioner

Polenta

7 1/2 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 1/2 dl  polenta
50 g  flagad parmesan
2 msk  smör eller margarin
salt och peppar

Fläskfilé

ca 500 g  fläskfilé
2 msk  smör eller margarin

Svampfräs

250 g  champinjoner
1 tsk  olja
1/2   kruka basilika
1/2 msk  soja
salt och peppar
2   tomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Tycker inte om Polenta.

Monica

2023-10-22

Näringsvärde per portion

Energi2071 KJ / 496 kCal
Fett20.5 g
Kolhydrater38.1 g
Protein37.2 g

Testa liknande recept

Teriyakikryddad fläskfilé och svamprisotto
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig polenta
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Älgfärsbiff med krämig polenta och svamp
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisknyten med fläskfilé
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Inbakad fläskfilé
Betyg 4.3 av 5.
91 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Helstekt fläskfilé med ostkräm
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga