Champinjonsallad med parmesan och ruccola

Sugen på att variera din vanliga vardagssallad? Testa denna enkla men jättegoda champinjonsallad med pepprig smak av ruccola och tunt skivad parmesanost. Toppa med en syrlig citrondressing och servera till en bit fisk eller ugnsstekt kyckling.

Ingredienser
4 portioner
250 g champinjoner
50 g parmesan
65 g rucola
Dressing
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
Till servering
Ugnsbakad kyckling eller fisk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Serveringsförslagen är ej medräknat i näringsberäkningen.
Energi573 KJ / 137 kCal
Fett11 g
Salt0.32 g
Kolhydrater3 g
Protein7 g
Kommentar
Champinjoner skall inte ätas råa och i tillagad form i måttiga mängder (max 200g/person i månaden)
Johanna
2022-04-19Hej Johanna! Tack för din kommentar på vår champinjonsallad. Ja, i champinjoner (och även portabello) så finns ämnen som vi inte ska få i oss för mycket av och därmed är rekommendationen max 200 g/månad. Den här salladen för fyra personer innehåller 250 gram så även om man utöver den även äter något mer med champinjoner samma månad så bör man kunna hålla sig under 200 g. Vi äter vanligen inte så mycket svamp i Sverige att detta brukar vara ett problem. Däremot har Livsmedelsverket inte några rekommendationer om huruvida svampen bör vara rå eller tillagad, men om du känner dig tryggare med stekt champinjon så gissar vi att salladen blir god även om du väljer att tillaga svampen så. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-04-21