UNDER 30 MIN | Medel

Champinjonsallad med parmesan och ruccola

Sugen på att variera din vanliga vardagssallad? Testa denna enkla men jättegoda champinjonsallad med pepprig smak av ruccola och tunt skivad parmesanost. Toppa med en syrlig citrondressing och servera till en bit fisk eller ugnsstekt kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva champinjonerna tunt med kniv eller mandolin.
  2. Skiva parmesanosten tunt med potatisskalare. Blanda champinjoner, ruccula och parmesanost.
  3. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen och vänd ner i salladen.
  4. Till servering: Servera salladen med valfria tillbehör.

För alla

Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Serveringsförslagen är ej medräknat i näringsberäkningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g champinjoner
  • 50 g parmesanost
  • 65 g ruccola
Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar
Till servering
  • Ugnsbakad kyckling eller fisk

Näringsvärde
Per portion

Energi 573 kJ / 137 kCal