Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Champinjonsallad med parmesan och ruccola

Sugen på att variera din vanliga vardagssallad? Testa denna enkla men jättegoda champinjonsallad med pepprig smak av ruccola och tunt skivad parmesanost. Toppa med en syrlig citrondressing och servera till en bit fisk eller ugnsstekt kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva champinjonerna tunt med kniv eller mandolin.
  2. Skiva parmesanosten tunt med potatisskalare. Blanda champinjoner, ruccula och parmesanost.
  3. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen och vänd ner i salladen.
  4. Till servering: Servera salladen med valfria tillbehör.

För alla

Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Serveringsförslagen är ej medräknat i näringsberäkningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g champinjoner
  • 50 g parmesanost
  • 65 g ruccola
Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar
Till servering
  • Ugnsbakad kyckling eller fisk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 573 kJ / 137 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept