Älgfärsbiff med krämig polenta och svamp
Viltbiffar av älgfärs med härlig svampfräs och krämig polenta blir en smarrig och inbjudande middagsmåltid. Parmesanosten ger polentan lite extra sälta och smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012
Ingredienser
4 portioner
Färsbiffar
1 ägg
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta
ca 500 g älgfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk olivolja
Polenta
7 1/2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 1/2 dl polenta
50 g hyvlad parmesan
2 msk smör eller margarin
Svampfräs
250 g champinjoner
1 tsk olja
1/2 kruka persilja
1/2 msk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1844 KJ / 441 kCal
Fett19.3 g
Kolhydrater25.2 g
Protein40.3 g
Kommentar
Gott! Polentan som blev över stekte jag dagen efter till biffar som blev kvar.
Agneta
2012-12-07