Älgfärsbiff med krämig polenta och svamp
Viltbiffar av älgfärs med härlig svampfräs och krämig polenta blir en smarrig och inbjudande middagsmåltid. Parmesanosten ger polentan lite extra sälta och smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012
Ingredienser
4 portioner
Färsbiffar
1 ägg
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta
ca 500 g älgfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk olivolja
Polenta
7 1/2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 1/2 dl polenta
50 g hyvlad parmesan
2 msk smör eller margarin
Svampfräs
250 g champinjoner
1 tsk olja
1/2 kruka persilja
1/2 msk soja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut parmesanosten. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Hyvla en halv gurka med osthyvel. Gör en lag av 1 msk ättika (12%), 1/2 dl vatten, 1 msk socker och lite vitpeppar. Rör tills sockret löst sig. Häll lagen över gurkan, låt stå en stund och servera till biffarna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1844 KJ / 441 kCal
Fett19.3 g
Kolhydrater25.2 g
Protein40.3 g
Kommentar
Gott! Polentan som blev över stekte jag dagen efter till biffar som blev kvar.
Agneta
2012-12-07