Älgfärsbiff med krämig polenta och svamp

9
1
Älgfärsbiff med krämig polenta och svamp

Viltbiffar av älgfärs med härlig svampfräs och krämig polenta blir en smarrig och inbjudande middagsmåltid. Parmesanosten ger polentan lite extra sälta och smak.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012

Älgfärsbiff med krämig polenta och svamp

Ingredienser

4 portioner

Färsbiffar

1 ägg
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta
ca 500 g älgfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk olivolja

Polenta

7 1/2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 1/2 dl polenta
50 g hyvlad parmesan
2 msk smör eller margarin

Svampfräs

250 g champinjoner
1 tsk olja
1/2 kruka persilja
1/2 msk soja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut parmesanosten. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Hyvla en halv gurka med osthyvel. Gör en lag av 1 msk ättika (12%), 1/2 dl vatten, 1 msk socker och lite vitpeppar. Rör tills sockret löst sig. Häll lagen över gurkan, låt stå en stund och servera till biffarna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Agneta

2012-12-07

Gott! Polentan som blev över stekte jag dagen efter till biffar som blev kvar.

Näringsvärde per portion

Energi 1844 KJ / 441 kCal
Fett 193 g
Kolhydrater 252 g
Protein 403 g
Läs mer om näringsvärden