Älgfärsbiff med krämig polenta och svamp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Älgfärsbiff med krämig polenta och svamp

Viltbiffar av älgfärs med härlig svampfräs och krämig polenta blir en smarrig och inbjudande middagsmåltid. Parmesanosten ger polentan lite extra sälta och smak.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina älgfärsen.
  2. Färsbiffar: Blanda ägg och mjölk och rör i ströbrödet. Låt svälla några minuter. Skala och riv vitlöksklyftan fint. Blanda ströbrödsblandningen med färs, vitlök, salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar och stek dem i olivolja ca 4 minuter per sida.
  3. Polenta: Koka upp vatten och grönsaksfond i en kastrull. Vispa ner polentan och låt småkoka utan lock ca 6 minuter, rör om då och då.
  4. Rör ner parmesanosten och matfettet i polentan. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan och varmhåll.
  5. Svampfräs: Ansa och skär eventuellt stora svampar i mindre bitar. Fräs dem i oljan i en stekpanna tills vätskan kokat bort. Hacka persiljan och tillsätt den och soja i svampfräset. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera polentan med svamp och färsbiffarna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut parmesanosten. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Kockknepet: Hyvla en halv gurka med osthyvel. Gör en lag av 1 msk ättika (12%), 1/2 dl vatten, 1 msk socker och lite vitpeppar. Rör tills sockret löst sig. Häll lagen över gurkan, låt stå en stund och servera till biffarna.

Ingredienser

Portioner: 4
Färsbiffar
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 500 g älgfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk olivolja
Polenta
  • 7 1/2 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 1/2 dl polenta
  • 50 g hyvlad parmesanost
  • 2 msk smör eller margarin
Svampfräs
  • 250 g champinjoner
  • 1 tsk olja
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 msk soja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1844 kJ / 441 kCal