Älgfärsbiff med krämig polenta och svamp

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
1
Älgfärsbiff med krämig polenta och svamp

Viltbiffar av älgfärs med härlig svampfräs och krämig polenta blir en smarrig och inbjudande middagsmåltid. Parmesanosten ger polentan lite extra sälta och smak.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012

Älgfärsbiff med krämig polenta och svamp

Ingredienser

4 portioner

Färsbiffar

1 ägg
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta
ca 500 g älgfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk olivolja

Polenta

7 1/2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 1/2 dl polenta
50 g hyvlad parmesan
2 msk smör eller margarin

Svampfräs

250 g champinjoner
1 tsk olja
1/2 kruka persilja
1/2 msk soja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Gott! Polentan som blev över stekte jag dagen efter till biffar som blev kvar.

Agneta

2012-12-07

Näringsvärde per portion

Energi1844 KJ / 441 kCal
Fett19.3 g
Kolhydrater25.2 g
Protein40.3 g

Testa liknande recept

Älgfärsbiffar med örtsenap
Betyg 3.5 av 5.
69 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Älgfärspannbiff i gräddsås med ostronskivling
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Älgfärsbiffar med krämig ärtpasta
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Älgfärsbiffar med krämig svamppasta
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Älgbiffar med lingon- och rödkålssallad
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Älgfärsbiffar med ärtsås och sockerstekta morötter
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga