Helstekt fläskfilé med ostkräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Helstekt fläskfilé med ostkräm

En vardagsmiddag som påminner om svunna tiders söndagsstek. Fläskfilé i ugn kryddad med örter. Rostad potatis som blir extra frasiga med polenta. En krämig röra av ost, kvarg och hackad persilja. Och så sallad på det. Som uppdukat för en klassisk familjemiddag men med en modern touch.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och ställ in en ugnsplåt.
  2. Potatis: Skiva potatisen. Blanda den med olivolja och polenta. Krydda med salt och peppar. Häll ut på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör runt då och då.
  3. Fläskfilé: Bryn köttet runtom i matfettet. Krydda med salt, peppar och örter.
  4. Lägg köttet på rotfruktsplåten och låt det steka med de sista 15 minuterna av potatisens stektid eller tills fläskfiléns innertemperatur är 70°C.
  5. Ostkräm: Blanda osten med kvargen. Hacka persiljan och blanda ner den. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera köttet tillsammans med rostad potatis, ostkräm och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd matfett och kvarg utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl polenta
  • salt och peppar
Fläskfilé
  • ca 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk örter tex timjan eller basilika
Ostkräm
  • 1 1/2 dl riven prästost
  • 250 g kvarg (10%)
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 huvudsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2238 kJ / 536 kCal