Helstekt fläskfilé med ostkräm
En vardagsmiddag som påminner om svunna tiders söndagsstek. Fläskfilé i ugn kryddad med örter. Rostad potatis som blir extra frasiga med polenta. En krämig röra av ost, kvarg och hackad persilja. Och så sallad på det. Som uppdukat för en klassisk familjemiddag men med en modern touch.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2014
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olivolja
1/2 dl polenta
salt
peppar
Fläskfilé
ca 500 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk örter tex timjan eller basilika
Ostkräm
1 1/2 dl riven prästost
250 g kvarg (10%)
1/2 kruka persilja
1/2 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2238 KJ / 536 kCal
Fett20.6 g
Kolhydrater41.9 g
Protein42.3 g
Kommentarer
Hej Anna! Vi har nu provlagat om denna igen rätt och kvarstår vid våra tidsangivleser. Vi fick upp fläskfilén till 70-74 grader som sig bör. Men man får alltid ha i åtanke att alla ugnar är olika. Och i ditt fall kanske du generellt ska lägga på lite tid på våra recept.
Redaktionen
2014-04-04Alltså tidsangivelserna är ju helt åt skogen! 15min räcker verkligen inte efter att "bara" ha brynt fläskfilén. Tycker tyvärr att det här är ett återkommande problem i era recept i matkassarna :-(
Anna
2014-03-28