Hur gör man en fläskfilé lite festligare? Man rullar in den i smördeg såklart. Tillsammans med en fyllning gjord på svamp, timjan, schalottenlök och dijonsenap blir denna klassiska rätt precis så god som man minns att den var på 80-talet.
Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot olja eller mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla ev med smält smör.
Kommentarer
Dorthe
1/7/2021Kanon gott, jag lätt allihopa svalna, så det blev jätte bra. Gör jag jätte gärna om en annan gång. Mvh Dorthe
Ann-catrin
5/26/2020Jättegott! MEN: precis som de tisigare kommentarerna måste jag varna att smördegen smälter om man inte låter alltihopa svalna först... Trist när man skulle överraska med middag och det såg ut som kött med smulor haha.. Gott hur som haver! Skall göras igen.
Redaktionen ICAse
6/12/2020Hej Ann-Catrin! Ursäkta sent svar. Du har helt rätt, våra kockar har sett över receptet och vi har lagt till att både fyllningen och köttet ska svalna något innan man rullar på smördegen. Men kul att höra att du tyckte om rätten! Hälsningar Elina
Carina
4/12/2020Låt både fyllningen och filén svalna ordentligt annars kan smördegen bli för lös för att rulla ihop. Jag gjorde den missen första gången och det blev hål i den så min fyllning (färskost m. vitlök, schalottenlök och knaperstekt bacon) läckte ut. Lika gott men inte lika fint. Andra gången brynde jag filén och min fyllning och kylde det, ordentligt. Då blev det superbra👌