Inbakad fläskfilé

68
7
Inbakad fläskfilé

Hur gör man en fläskfilé lite festligare? Man rullar in den i smördeg såklart. Tillsammans med en fyllning gjord på svamp, timjan, schalottenlök och dijonsenap blir denna klassiska rätt precis så god som man minns att den var på 80-talet.

Skriv ut
Inbakad fläskfilé

Ingredienser

4 portioner

Fyllning

2 schalottenlökar
250 g champinjoner
2 msk smör
salt
peppar
1 msk hackad färsk timjan

Fläskfilé

500 g fläskfilé
1 msk smör
250 g färsk smördeg
1 msk dijonsenap
1 ägg

Till servering

potatis
sås (gärna grönpepparsås)
sallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot olja eller mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla ev med smält smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentarer

Johan

2021-11-18

På bilden ser det ut som att potatisen gått med i ugnen, men det står inte något om det i receptet. Bara jag som ogillar bilder på maträtter som inte överensstämmer med receptet?

Agneta

2021-10-22

Såååå enkelt och sååå gott, ny favorit hemma. Tipset att låta det svalna innan man skär upp, risken annars att smördegen blir "mushig"

Oskar

2021-05-22

Ah, som att flyttas 30 år tillbaka i tiden. Vissa 80-tals recept förtjänar att återupplivas, bl a denna klassiker.

Testa liknande recept