Inbakad fläskfilé | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Inbakad fläskfilé

Hur gör man en fläskfilé lite festligare? Man rullar in den i smördeg såklart. Tillsammans med en fyllning gjord på svamp, timjan, schalottenlök och dijonsenap blir denna klassiska rätt precis så god som man minns att den var på 80-talet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Fyllning: Skala och hacka löken. Ansa och tärna svampen smått. Stek allt i smöret och krydda med salt, peppar och timjan.
  3. Fläskfilé: Putsa bort senorna från fläskfilén. Salta och peppra köttet och bryn i smöret runt om i en stekpanna.
  4. Rulla ut smördegen (med papperet kvar) och pensla senapen på degen. Lägg svampfyllningen och köttet på smördegen. Rulla ihop till en rulle och låt skarven på degen vara under. Lägg den i en ugnssäker form. Pensla degen med uppvispat ägg.
  5. Tillaga köttet i nedre delen av ugnen tills köttets innertemperatur är 70°C, ca 25 minuter.
  6. Till servering: Servera gärna med potatis, grönpepparsås och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot olja eller mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla ev med smält smör.

Ingredienser

Portioner: 4
Fyllning
  • 2 schalottenlökar
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 1 msk hackad färsk timjan
Fläskfilé
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg
Till servering
  • potatis
  • sås (gärna grönpepparsås)
  • sallad
Lägg till i inköpslistan