Inbakad fläskfilé
Hur gör man en fläskfilé lite festligare? Man rullar in den i smördeg såklart. Tillsammans med en fyllning gjord på svamp, timjan, schalottenlök och dijonsenap blir denna klassiska rätt precis så god som man minns att den var på 80-talet.
Ingredienser
4 portioner
Fyllning
2 schalottenlökar
250 g champinjoner
2 msk smör
salt
peppar
1 msk hackad färsk timjan
Fläskfilé
500 g fläskfilé
1 msk smör
250 g färsk smördeg
1 msk dijonsenap
1 ägg
Till servering
potatis
sås (gärna grönpepparsås)
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jamen se på tusan. Jag använde receptet med vad jag hade och importerade lite egna saker. Summa samarium, det blev jätte bra trots att det var första gången jag gjorde detta i en airfyer. Men fy va trist att äta ensam. ;)
Jan
2024-06-03Super gott och saftigt. Köttet blev perfekt!
Annemarie
2024-01-16Mycket gott 😋 Dock hade jag behövt smöra formen eller lagt ett bakplåtspapper i botten, för hela bottnen fastnade tyvärr i formen.
Caroline
2023-08-17