Inbakad fläskfilé

61
4
Inbakad fläskfilé

Hur gör man en fläskfilé lite festligare? Man rullar in den i smördeg såklart. Tillsammans med en fyllning gjord på svamp, timjan, schalottenlök och dijonsenap blir denna klassiska rätt precis så god som man minns att den var på 80-talet.

Skriv ut
Inbakad fläskfilé

Ingredienser

4 portioner

Fyllning

2
schalottenlökar
250 g
champinjoner
2 msk
smör
-
salt
-
peppar
1 msk
hackad färsk timjan

Fläskfilé

500 g
fläskfilé
1 msk
smör
250 g
färsk smördeg
1 msk
dijonsenap
1
ägg

Till servering

potatis
sås (gärna grönpepparsås)
sallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot olja eller mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla ev med smält smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Dorthe

2021-01-07

Kanon gott, jag lätt allihopa svalna, så det blev jätte bra. Gör jag jätte gärna om en annan gång. Mvh Dorthe

Ann-catrin

2020-05-26

Jättegott! MEN: precis som de tisigare kommentarerna måste jag varna att smördegen smälter om man inte låter alltihopa svalna först... Trist när man skulle överraska med middag och det såg ut som kött med smulor haha.. Gott hur som haver! Skall göras igen.

Redaktionen ICAse

2020-06-12

Hej Ann-Catrin! Ursäkta sent svar. Du har helt rätt, våra kockar har sett över receptet och vi har lagt till att både fyllningen och köttet ska svalna något innan man rullar på smördegen. Men kul att höra att du tyckte om rätten! Hälsningar Elina

Carina

2020-04-12

Låt både fyllningen och filén svalna ordentligt annars kan smördegen bli för lös för att rulla ihop. Jag gjorde den missen första gången och det blev hål i den så min fyllning (färskost m. vitlök, schalottenlök och knaperstekt bacon) läckte ut. Lika gott men inte lika fint. Andra gången brynde jag filén och min fyllning och kylde det, ordentligt. Då blev det superbra👌

Testa liknande recept