Fläskfärs i kokosmjölk med ris

26
4
Fläskfärs i kokosmjölk med ris

En thaiinspirerad gryta på fläskfärs, kokosmjölk och solgula majskorn. Kokosmjölkens sötma balanseras upp av ingefärans hetta och limens friska citrussmak. Servera grytan på en bädd av fluffigt ris, garnera med små solrosskott och servera med morotstavar och lime. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016

Fläskfärs i kokosmjölk med ris

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 msk riven färsk ingefära
ca 480 g fläskfärs
1 tsk olja
1/2 tsk salt
400 ml kokosmjölk
1/2 tsk sambal oelek
1 burk majskorn (à 150 g)
3 morötter
1 lime
100 g solrosskott

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Carola

2022-04-20

Jag hävde i chiliflakes, thaichilisås och en skvätt soja samt skivad färsk vitlök och lät ett limeblad koka med när jag reducerade den rätt länge. Inte topnotch men helt ok vardagsmiddag!

Anna

2020-01-07

Med lite sweet chili och soya blev rätten godare samt att den fick reducera ner en del.

Jenny

2016-12-06

Inget vidare, blekt och tråkigt.

Näringsvärde per portion

Energi 3267 KJ / 781 kCal
Fett 37 g
Salt 1 g
Kolhydrater 72 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden