Färsgryta med kokosmjölk och minimajs

19
0
Färsgryta med kokosmjölk och minimajs

Här serveras en lättlagad, thaidoftande fläskfärsgryta med kokosmjölk och panangcurry. Den smakrika panang gai curryn är en grundpelare i det thailändska köket och består bland annat av chili, citrongräs, koriander och kummin. Krispig minimajs och salladslök gör att rätten känns lätt och fräsch.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016

Färsgryta med kokosmjölk och minimajs

Ingredienser

4 portioner

Ris

4
port ris

Färsgryta

ca 65 g
purjolök
125 g
färsk minimajs
450 g
fläskfärs
1 msk
olja
1 msk
kryddmix (gärna panang gai)
400 ml
kokosmjölk
1 dl
vatten
1 tsk
salt

Till servering

1
gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2895 KJ / 692 kCal
Fett 138 g
Salt 2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept