Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Färsgryta med kokosmjölk och minimajs

Här serveras en lättlagad, thaidoftande fläskfärsgryta med kokosmjölk och panangcurry. Den smakrika panang gai curryn är en grundpelare i det thailändska köket och består bland annat av chili, citrongräs, koriander och kummin. Krispig minimajs och salladslök gör att rätten känns lätt och fräsch.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Färsgryta: Ansa purjolöken, skär den och majsen i bitar.
  3. Bryn färsen i oljan i en stekpanna, krydda med hälften av kryddmixen. Blanda ner majs, purjo, kokosmjölk och vatten. Låt det koka några minuter. Smaka av med salt. Tillsätt resten av kryddmixen om du vill ha lite mer smak.
  4. Till servering: Skär gurkan i stavar. Servera grytan med ris och gurka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Ris
  • 4 port ris
Färsgryta
  • ca 65 g purjolök
  • 125 g färsk minimajs
  • 450 g fläskfärs
  • 1 msk olja
  • 1 msk kryddmix (gärna panang gai)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
Till servering
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2895 kJ / 692 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer