Färsgryta med kokosmjölk och minimajs

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
0
Färsgryta med kokosmjölk och minimajs

Här serveras en lättlagad, thaidoftande fläskfärsgryta med kokosmjölk och panangcurry. Den smakrika panang gai curryn är en grundpelare i det thailändska köket och består bland annat av chili, citrongräs, koriander och kummin. Krispig minimajs och salladslök gör att rätten känns lätt och fräsch.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016

Färsgryta med kokosmjölk och minimajs

Ingredienser

4 portioner

Ris

4   port ris

Färsgryta

ca 65 g  purjolök
125 g  färsk minimajs
450 g  fläskfärs
1 msk  olja
1 msk  kryddmix (gärna panang gai)
400 ml  kokosmjölk
1 dl  vatten
1 tsk  salt

Till servering

1   gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2895 KJ / 692 kCal
Fett138 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklinggryta med minimajs
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskfärs i kokosmjölk och röd curry
Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttfärspizza
Betyg 3 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoisinstekt lax med gröna bönor
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Järpar i krämig beasås och vaxbönor
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar med smak av lakritsrot och örter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga