Färsgryta med kokosmjölk och minimajs

19
0
Färsgryta med kokosmjölk och minimajs

Här serveras en lättlagad, thaidoftande fläskfärsgryta med kokosmjölk och panangcurry. Den smakrika panang gai curryn är en grundpelare i det thailändska köket och består bland annat av chili, citrongräs, koriander och kummin. Krispig minimajs och salladslök gör att rätten känns lätt och fräsch.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016

Färsgryta med kokosmjölk och minimajs

Ingredienser

4 portioner

Ris

4 port ris

Färsgryta

ca 65 g purjolök
125 g färsk minimajs
450 g fläskfärs
1 msk olja
1 msk kryddmix (gärna panang gai)
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
1 tsk salt

Till servering

1 gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2895 KJ / 692 kCal
Fett 138 g
Salt 2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden