Färsgryta med kokosmjölk och minimajs
Här serveras en lättlagad, thaidoftande fläskfärsgryta med kokosmjölk och panangcurry. Den smakrika panang gai curryn är en grundpelare i det thailändska köket och består bland annat av chili, citrongräs, koriander och kummin. Krispig minimajs och salladslök gör att rätten känns lätt och fräsch.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2016
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris
Färsgryta
ca 65 g purjolök
125 g färsk minimajs
450 g fläskfärs
1 msk olja
1 msk kryddmix (gärna panang gai)
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
1 tsk salt
Till servering
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2895 KJ / 692 kCal
Fett138 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer