Fläskfärs i kokosmjölk och röd curry

25
2
Fläskfärs i kokosmjölk och röd curry

En underbart god thaiinspirerad gryta med fläskfärs och små solgula minimajskolvar. Köttet bryns och får sedan puttra i krämig kokosmjölk kryddad med röd curry och röd paprika till smakerna gift sig. Servera grytan i djupa skålar med ångande varmt ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2017

Fläskfärs i kokosmjölk och röd curry

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
425 g
minimajs
ca 480 g
fläskfärs
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
400 ml
kokosmjölk
1 tsk
röd currypasta
250 g
körsbärstomater

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

För lite starkare smak, dubbla mängden currypasta.

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Carina

10/6/2017

Riktigt gott!! Men då tog jag dubbelt så mycket currypasta och snålade inte pepparn�

Friida

9/13/2017

"Stark" väldigt grå och smaklös maträtt. Inget vi gör igen!

Näringsvärde per portion

Energi 3106 KJ / 743 kCal
Fett 39 g
Salt 2 g
Kolhydrater 64 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept