Fläskfärs i kokosmjölk och röd curry
En underbart god thaiinspirerad gryta med fläskfärs och små solgula minimajskolvar. Köttet bryns och får sedan puttra i krämig kokosmjölk kryddad med röd curry och röd paprika till smakerna gift sig. Servera grytan i djupa skålar med ångande varmt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
425 g minimajs
ca 480 g fläskfärs
1 msk olja
salt
peppar
400 ml kokosmjölk
1 tsk röd currypasta
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3106 KJ / 743 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater64 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Snabbt, enkelt och relativt billigt. Går att göra barnvänligt. Jag hade nog i 4 ggr så mkt currypasta (men är ju en smaksak såklart) och saften från en halv lime. Toppen!
Helena
2022-04-21Ta mer currypasta eller lite chili så blir det toopen
Jonathan
2021-01-31Riktigt gott!! Men då tog jag dubbelt så mycket currypasta och snålade inte pepparn
Carina
2017-10-06