Vegogratäng à la ginger
Vegogratäng à la ginger är en gratäng utöver det vanliga. Vattenkastanjer, majs, ärter och champinjoner gör gratängen matig, brödet ger den en härlig konsistens och ingefäran gör gratängen fulländad och överraskande god!
Ingredienser
4 portioner
1 burk vattenkastanjer (à 227 g)
1 burk minimajs (à 425 g)
1 burk ärtor (à 410 g)
1 burk champinjoner i bitar (à 184 g)
1 burk champinjonsoppa (à 295 g)
1 1/2 dl mjölk
4 skivor formfranska
1 msk färskriven ingefära (1 msk motsvarar ca 1 tsk mald)
2 msk hackad färsk eller fryst persilja
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Tips
Vill man göra gratängen mer matig går det bra att lägga kokt ris eller pasta i botten på formen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer