Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vegogratäng à la ginger

Vegogratäng à la ginger är en gratäng utöver det vanliga. Vattenkastanjer, majs, ärter och champinjoner gör gratängen matig, brödet ger den en härlig konsistens och ingefäran gör gratängen fulländad och överraskande god!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Låt grönsakerna rinna av. Fördela dem i en lätt smord ugnssäker form.
  3. Blanda den kalla soppan med mjölken och häll över grönsakerna.
  4. Smula sönder brödet i en skål och tillsätt ingefära, persilja och matfett. Strössla brödblandningen över grönsakerna. Gratinera i cirka 15 minuter. Servera med bröd och sallad.

Tips

Vill man göra gratängen mer matig går det bra att lägga kokt ris eller pasta i botten på formen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk vattenkastanjer (à 227 g)
  • 1 burk minimajs (à 425 g)
  • 1 burk ärter (à 410 g)
  • 1 burk champinjoner i bitar (à 184 g)
  • 1 burk champinjonsoppa (à 295 g)
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 skivor formfranska
  • 1 msk färskriven ingefära (1 msk motsvarar ca 1 tsk mald)
  • 2 msk hackad färsk eller fryst persilja
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?