Fläskfärs i kokosmjölk med ingefära
En thaiinspirerad gryta på fläskfärs, kokosmjölk, gröna ärtor och solgula majskorn. Kokosmjölkens sötma balanseras upp av ingefärans hetta och limens friska citrussmak. Servera grytan på en bädd av fluffigt ris, morotsstavar och lime. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 msk riven färsk ingefära
1/2 gul lök
500 g fläskfärs
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta
400 ml kokosmjölk
1/2 tsk sambal oelek
1 köttbuljongtärning
salt
1 lime (saften)
1 burk minimajs (à 425 g)
1/2 påse frysta gröna ärtor (à 600 g)
3 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2708 KJ / 650 kCal
Fett46 g
Salt3 g
Kolhydrater29 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En chili med lite bett o soja piffar upp det hela.
Björn
2024-10-17Jag hävde i chiliflakes, thaichilisås och en skvätt soja samt skivad färsk vitlök och lät ett limeblad koka med när jag reducerade den rätt länge. Inte topnotch men helt ok vardagsmiddag!
Carola
2022-04-20Med lite sweet chili och soya blev rätten godare samt att den fick reducera ner en del.
Anna
2020-01-07