Risotto med hummerfiskbullar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Risotto med hummerfiskbullar

Risotto med hummerfiskbullar är en härligt krämig och smakrik rätt som passar utmärkt till middag. Allt du behöver är ris, fiskbullar, ost, majs, ärtor, lök, buljong och en skvätt olja! En rätt som uppskattas av både vuxna och barn

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs riset tillsammans med löken i oljan i en traktörpanna någon minut.
  2. Tillsätt buljongen och låt koka under lock cirka 20 minuter.
  3. När riset är klart, rör i osten. Vänd ner fiskbullar med sås, avrunna ärter och minimajs, eventuellt skuren i mindre bitar. Servera risotton med grovriven ost och nymald svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 msk olja
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl riven ost
  • 1 burk fiskbullar i hummersås (à 375 g)
  • 1 burk ärter (à 410 g)
  • 1/2 burk minimajs (à 425 g)
Lägg till i inköpslistan