Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärssås med gnocchi

Köttfärssås med pasta är en stående vardagsklassiker i många svenska hem. Den här enkla, men underbart goda, såsen görs på blandfärs och smaksätts med vitlök och oregano. Pastasnäckorna gnocchi samlar upp såsen och gör varje tugga till en njutning!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till gnocchin.
  2. Köttfärssås: Skala och riv morötterna grovt på rivjärn.
  3. Bryn färsen i olivoljan i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter. Blanda i morötterna och låt det fräsa ca 3 minuter.
  4. Tillsätt oregano, tomater, vinäger, vatten och smulad buljongtärning.
  5. Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  6. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Till servering: Ansa och skär salladen i bitar.
  8. Servera köttfärssåsen med pasta och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Köttfärssås
  • 2 morötter
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk oregano
  • 390 g krossade tomater med vitlök
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • salt och peppar
Pasta
  • 4 port gnocchi
Till servering
  • 1 cosmopolitansallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2354 kJ / 559 kCal