Köttfärssås med gnocchi
Köttfärssås med pasta är en stående vardagsklassiker i många svenska hem. Den här enkla, men underbart goda, såsen görs på blandfärs och smaksätts med vitlök och oregano. Pastasnäckorna gnocchi samlar upp såsen och gör varje tugga till en njutning!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2016
Ingredienser
4 portioner
Köttfärssås
2 morötter
ca 500 g blandfärs
1 msk olivolja
2 tsk oregano
390 g krossade tomater med vitlök
1 msk balsamvinäger
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
salt
peppar
Pasta
4 port gnocchi
Till servering
1 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2354 KJ / 559 kCal
Fett20.3 g
Salt2.8 g
Kolhydrater57.1 g
Protein34.8 g
Kommentarer
Det var ett jätte bra recept och jag rekommenderar det till både er föräldrar med små barn och till er äldre.
Jekaterina
2020-04-18Denna maträtt var riktigt god! Sonen som hatar köttfärssås, tog två gånger och gav den fem av fem!
Marina
2016-08-10