Fläsk- och rotfruktsgryta

Betyg 3.5 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Fläsk- och rotfruktsgryta

Mustig gryta med fläskkarré, morötter, kålrot och palsternacka. Grytan har en härlig arom av dragon, honung och dijonsenap. En värmande gryta att servera i höstmörkret. Det passar utmärkt med en frisk äppelsalsa till.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Fläsk- och rotfruktsgryta

Ingredienser

4 portioner
500 g fläskkarré i bit eller grytbitar av gris
2 gula lökar
2 morötter
1 liten kålrot (à 350 g)
1 palsternacka (à 150 g)
1/2 tsk torkad dragon
2 msk konc kycklingfond
8 dl vatten
1 msk honung
2 - 3 lagerblad
5 vitpepparkorn
3/4 msk dijonsenap
2 msk hackad persilja
olivolja
salt
vatten

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Det står inte om jag ska stek köttet

    Lill-britt

  • När ska man tillsätta de sista lagerbladen? De står med 2 gånger i receptet.

    Mona

    Hej Mona! Ber om ursäkt för Tryckfelsnisse, de ska endast vara med en gång. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Kålrotspuré med dragon
    Betyg 2.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotmos
    Betyg 4.5 av 5.341 personer har röstat
    Receptet har 57 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Att koka oxbringa
    Betyg 4.5 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korvgryta med kummin
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad