Rotfruktssoppa med kokosmjölk, lime och ingefära
Servera en härlig rotfruktssoppa med asiatiska smaker till middag ikväll! Här med rotfrukter som kålrot, morot och potatis som får smak av kokosmjölk, lime och ingefära. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
Ingredienser
4 portioner
1 liten kålrot
2 morötter
4 medelstora mjöliga potatisar
1 grönsaksbuljongtärning
4 vitpepparkorn
4 kryddpepparkorn
1 msk smör eller margarin
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk färskpressad limejuice
1 1/2 msk finriven ingefära
1/2 - 1 tsk chiliflakes
salt
Till servering
1/2 dl rostade pumpakärnor
koriander
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod,lätt att laga och enkel beskrivning!
Ingmarie
2024-04-30Jättegod och lättlagad. Jag slängde med en gul lök och en tsk röd curry.
Maria
2023-05-23Jättegott recept! Jag la till en halv sötpotatis i receptet, tärnade allt (inkl potatisen) och fyllda vatten precis så att det täckte rotfrukterna och kokade upp med buljong, peppar och salt. Blev väldigt gott i vintermörkret.
Victor
2022-11-18