Rotfruktssoppa med kokosmjölk, lime och ingefära

38
11
Rotfruktssoppa med kokosmjölk, lime och ingefära

Servera en härlig rotfruktssoppa med asiatiska smaker till middag ikväll! Här med rotfrukter som kålrot, morot och potatis som får smak av kokosmjölk, lime och ingefära. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Rotfruktssoppa med kokosmjölk, lime och ingefära

Ingredienser

4 portioner
1 liten kålrot
2 morötter
4 medelstora mjöliga potatisar
1 grönsaksbuljongtärning
4 vitpepparkorn
4 kryddpepparkorn
1 msk smör eller margarin
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk färskpressad limejuice
1 1/2 msk finriven ingefära
1/2 - 1 tsk chiliflakes
salt

Till servering

1/2 dl rostade pumpakärnor
koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Charlotta

2022-01-14

Väldigt god!! Lagom sting och det var riktigt gott att göra den med tuggmotstånd!

Lotta

2022-01-13

Står inget om vatten bland ingredienserna???

Birgit

2021-10-24

Halleluja!!! Godaste soppan jag kokat på länge. Stinget och hettan gör sig gott i vinter ❄️