UNDER 45 MIN | Enkel

Rotfruktssoppa med kokosmjölk, lime och ingefära

Servera en härlig rotfruktssoppa med asiatiska smaker till middag ikväll! Här med rotfrukter som kålrot, morot och potatis som får smak av kokosmjölk, lime och ingefära. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skala kålrot, morot och potatis och skär allt i bitar. Lägg kål- och morotsbitarna i en kastrull fyll på med vatten så det täcker, smula i buljongtärningen. Tillsätt salt och pepparkorn. Låt koka ca 20 minuter. Lägg i potatisbitarna fyll ev på med mer vatten och låt alltsammans koka mjukt.
  2. Häll av spadet (OBS! spara spadet) plocka bort pepparkornen och mosa rotsakerna. Det går utmärkt att använda elvisp. Späd med lite av kokspadet och rör i smöret.
  3. Tillsätt kokosmjölk, limejuice, ingefära och chiliflakes. Späd soppan med mer av kokspadet till önskad konsistens. Låt koka upp och smaka av med salt.
  4. Till servering: Toppa med rostade pumpakärnor och koriander, och gärna extra chiliflakes.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten kålrot
  • 2 morötter
  • 4 medelstora mjöliga potatisar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 vitpepparkorn
  • 4 kryddpepparkorn
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 1/2 msk finriven ingefära
  • 1/2 - 1 tsk chiliflakes
  • salt
Till servering
  • 1/2 dl rostade pumpakärnor
  • koriander