Rotfruktssoppa med kokosmjölk, lime och ingefära

25
5
Rotfruktssoppa med kokosmjölk, lime och ingefära

Servera en härlig rotfruktssoppa med asiatiska smaker till middag ikväll! Här med rotfrukter som kålrot, morot och potatis som får smak av kokosmjölk, lime och ingefära. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Rotfruktssoppa med kokosmjölk, lime och ingefära

Ingredienser

4 portioner
1
liten kålrot
2
morötter
4
medelstora mjöliga potatisar
1
grönsaksbuljongtärning
4
vitpepparkorn
4
kryddpepparkorn
1 msk
smör eller margarin
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk
färskpressad limejuice
1 1/2 msk
finriven ingefära
1/2 - 1 tsk
chiliflakes
-
salt

Till servering

1/2 dl
rostade pumpakärnor
-
koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Andrijana

2021-02-26

Den här var supergod och är en av de godaste soppor jag har ätit. Lagade utan potatis (hade ingen hemma) så den var mindre mättande men skulle funka klockrent som förrätt på en middagsbjudning. Smakar ännu godare dagen efter! Går snabbt att laga, gott även med lite stekt kassler i.

Fanny

2021-02-19

Supergod matig soppa! Toppad med koriander var det verkligen en fräsch soppa med en liten underton av hetta och riktigt tydliga smaker👌🏽

Sofia

2021-02-07

Passar utmärkt att lägga lite räkor över till servering! Så gott!

Testa liknande recept