Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvgryta med kummin

En varm korvgryta med underbar kumminsmak är perfekt ruggiga dagar! Att grytan även går snabbt att tillreda är en extra bonus. Koka ihop rotsaker och lök innan du lägger ner korven och kokar en stund till. Servera din mumsiga gryta med mustig senap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis, morötter och kålrot. Skär dem i centimeterstora bitar.
  2. Skala och skär löken i klyftor.
  3. Blanda rotsaker och lök i en gryta. Häll på buljong och kryddor. Koka ca 10 minuter.
  4. Skiva korven och lägg den på rotfrukterna. Koka ytterligare ca 5 minuter.
  5. Strö över grovhackad persilja.

För alla

Läs noga innehållsdeklarationen på buljongen och falukorven.

Tips

Gott att toppa grytan med en stor klick Dijonsenap.

Gröna tipset: Byt ut korven mot quornbitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 potatisar
  • 2 morötter
  • 1/2 kålrot
  • 1 gul lök
  • 3 dl buljong (tärning och vatten)
  • salt
  • 6 vitpepparkorn
  • 1 msk kummin
  • 1 falukorv (à 500 g) max 9 %
  • 1 dl persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1450 kJ / 338 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden