Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frisk äppelsalsa

Fräsch äppelsalsa med rödlök, persilja och färskpressad citronjuice. Denna friska salsa med äpplen passar utmärkt till fläskrätter, exempelvis fläsk- och rotfruktsgryta.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär äpple i små tärningar.
  2. Blanda med finhackad rödlök, strimlad persilja, färskpressad citronjuice eller rödvinsvinäger och olivolja.
  3. Toppa gärna en gryta med salsan. Servera gärna till Fläsk- och rotfruktsgryta.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 äpple
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1 msk strimlad persilja
  • 1 msk färskpressad citronjuice (1 msk citronjuice kan bytas mot 1 msk rödvinsvinäger)
  • 1 tsk olivolja
Lägg till i inköpslistan