Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskpaket med citrondressing

I denna välsmakande fiskrätt lägger vi torskfilé, fänkål, tomat och lite örtblandning i bakplåtspapper, som viks ihop till ett paket och tillagas i ugn. På så sätt är det lätt att få fisken riktigt saftig och god! Servera de ljuvliga fiskpaketen med potatis, citrondressing och gärna bröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du - texten är beräknad för 4 port.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225˚C.
  3. Koka potatisen i saltat vatten.
  4. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda hälften av skalet och 1 msk citronsaft med gräslök, olja, salt och peppar.
  5. Skär fänkålen och tomaterna i skivor.
  6. Fördela grönsakerna på 4 bakplåtspapper. Skär fisken i 4 portionsbitar. Lägg dem på grönsakerna och skeda över örtblandningen. Salta och peppra. Vik ihop till paket. Lägg dem på en plåt och sätt in mitt i ugnen 15–20 minuter.
  7. Blanda gräddfilen med resten av citronskalet. Smaka av med salt och peppar
  8. Servera fiskpaketen med potatis, citrondressing och gärna bröd.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g fast potatis
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 fänkål
  • 2 tomater
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • bakplåtspapper
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2196 kJ / 524 kCal