Halstrad torsk med grape- och fänkålssallad

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Halstrad torsk med grape- och fänkålssallad

Det här är en lätt och fräsch fiskrätt med våriga förtecken. Fisken stekt gyllene i stekpanna och serveras tillsammans med kokt potatis och en sallad på fänkål och grapefrukt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012

Halstrad torsk med grape- och fänkålssallad

Ingredienser

4 portioner
520 g  torskfilé
900 g  potatis (gärna marilyn)
1 1/2 dl  gräddfil
salt och peppar
1 msk  smör eller margarin

Grape- och fänkålssallad

1/2   knippa rädisor
1   liten fänkål
1   gul paprika
1   blodgrape
1 msk  olivolja
1 tsk  sambal oelek
strösocker

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Kockknepet: Vill du ha en krispigare sallad kan du lägga rädisan och fänkålen i kallt vatten efter att du har skivat dem. Låt dem dra i cirka fem minuter och blanda dem sedan med resten av ingredienserna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2152 KJ / 515 kCal
Fett12.9 g
Kolhydrater61.2 g
Protein31.8 g

Testa liknande recept

Rädisor med kryddipp och sesamsalt
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronkyckling med oliver och paprikadipp
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dinkelsallad med jasmintevinägrett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsgratinerad spätta med currystekt lök
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quinoasallad med räkor och Sean Connery-dressing
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rädiskimchi med kyckling och sesam
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga