Halstrad torsk med grape- och fänkålssallad

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
0
Halstrad torsk med grape- och fänkålssallad

Det här är en lätt och fräsch fiskrätt med våriga förtecken. Fisken stekt gyllene i stekpanna och serveras tillsammans med kokt potatis och en sallad på fänkål och grapefrukt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012

Halstrad torsk med grape- och fänkålssallad

Ingredienser

4 portioner
520 g  torskfilé
900 g  potatis (gärna marilyn)
1 1/2 dl  gräddfil
salt och peppar
1 msk  smör eller margarin

Grape- och fänkålssallad

1/2   knippa rädisor
1   liten fänkål
1   gul paprika
1   blodgrape
1 msk  olivolja
1 tsk  sambal oelek
strösocker

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Kockknepet: Vill du ha en krispigare sallad kan du lägga rädisan och fänkålen i kallt vatten efter att du har skivat dem. Låt dem dra i cirka fem minuter och blanda dem sedan med resten av ingredienserna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2152 KJ / 515 kCal
Fett12.9 g
Kolhydrater61.2 g
Protein31.8 g

Testa liknande recept

Citronkyckling med oliver och paprikadipp
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rädisor med kryddipp och sesamsalt
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med ostsås och persiljemarinad
Betyg 2.8 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dinkelsallad med jasmintevinägrett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quinoasallad med räkor och Sean Connery-dressing
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsgratinerad spätta med currystekt lök
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga