Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad torsk med grape- och fänkålssallad

Det här är en lätt och fräsch fiskrätt med våriga förtecken. Fisken stekt gyllene i stekpanna och serveras tillsammans med kokt potatis och en sallad på fänkål och grapefrukt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka potatisen i saltat vatten.
  3. Riv skalet fint av grapen. Blanda skalet med gräddfilen och smaka av med salt och peppar.
  4. Grape- och fänkålssallad: Ansa och skiva rädisor, fänkål (spar dillen från fänkålen) och paprika så tunt som möjligt.
  5. Skär bort skalet och det vita från grapen, skär sedan mellan ”väggarna” ut hinnfria klyftor. Pressa saften ur mellanväggarna. Blanda 2 msk grapesaft med olivoljan (för 4 port). Smaka av med salt, peppar, sambal oelek och eventuellt lite strösocker.
  6. Blanda de skivade grönsakerna och fänkålsdill med grapefiléer och dressingen.
  7. Skär torsken i portionsbitar och krydda med salt och peppar.
  8. Stek fisken i matfettet.
  9. Servera fisken med grape- och fänkålssallad, potatis och gräddfilen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Kockknepet: Vill du ha en krispigare sallad kan du lägga rädisan och fänkålen i kallt vatten efter att du har skivat dem. Låt dem dra i cirka fem minuter och blanda dem sedan med resten av ingredienserna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 520 g torskfilé
  • 900 g potatis (gärna marilyn)
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Grape- och fänkålssallad
  • 1/2 knippa rädisor
  • 1 liten fänkål
  • 1 gul paprika
  • 1 blodgrape
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • strösocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2152 kJ / 515 kCal