Halstrad torsk med grape- och fänkålssallad
Det här är en lätt och fräsch fiskrätt med våriga förtecken. Fisken stekt gyllene i stekpanna och serveras tillsammans med kokt potatis och en sallad på fänkål och grapefrukt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012
Ingredienser
4 portioner
520 g torskfilé
900 g potatis (gärna marilyn)
1 1/2 dl gräddfil
salt och peppar
1 msk smör eller margarin
Grape- och fänkålssallad
1/2 knippa rädisor
1 liten fänkål
1 gul paprika
1 blodgrape
1 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
strösocker
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Kockknepet: Vill du ha en krispigare sallad kan du lägga rädisan och fänkålen i kallt vatten efter att du har skivat dem. Låt dem dra i cirka fem minuter och blanda dem sedan med resten av ingredienserna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2152 KJ / 515 kCal
Fett12.9 g
Kolhydrater61.2 g
Protein31.8 g
Kommentarer