Torskrygg med inkokt fänkål och rosmarinkräm

Betyg 2.8 av 5.
19 personer har röstat
4
Torskrygg med inkokt fänkål och rosmarinkräm

Torsk med fänkål - en snudd på perfekt smakkombination som ger dig en mycket god fiskrätt. Ringla över lite honung, för extra sötma, och servera tillsammans med rosmarinkräm.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012

Torskrygg med inkokt fänkål och rosmarinkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
600 g  torskfilé
salt och peppar
1/2 msk  olivolja
1   fänkål
2 tsk  honung
1   apelsin (saft och skal)
2   tomater
1 dl  smetana
1 msk  färsk rosmarin
1   vitlöksklyfta

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Detta var en besvikelse. Med så många goa ingredienser, smakade varken bu eller bä. Gör inte detta igen

Ann-charlotte

2023-08-06

Mycket gott. Fin smak av apelsin i såsen och bra smak av vitlök i smetanan, här tog jag 2 dl smetana istället för 1 dl i receptet. Serverade med kokta ärter och morötter

Ann-charlotte

2023-02-19

Smetana mm tog död på all fisksmak. Gör fänkål, torsk och potatis.

Jonas

2021-05-14

Näringsvärde per portion

Energi1961 KJ / 467 kCal
Fett15.7 g
Kolhydrater45.7 g
Protein31.9 g

Testa liknande recept

Fänkålsstekt torsk med äppelsallad
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisksoppa med fänkål och apelsin
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lakritspiff- Juice på apelsin och fänkål
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fänkålsfritters med löjrom och smetana
Betyg 3.3 av 5.
241 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fänkålsråraka med stekt ägg och fänkålsdill
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med dillkokt fänkål och krasse
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga