Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Torskrygg med inkokt fänkål och rosmarinkräm

Torsk med fänkål - en snudd på perfekt smakkombination som ger dig en mycket god fiskrätt. Ringla över lite honung, för extra sötma, och servera tillsammans med rosmarinkräm.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Koka potatisen i saltat vatten.
  3. Sätt på ugnen på 175˚C .
  4. Skär torsken i portionsbitar och krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över hälften av olivoljan. Sätt in i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
  5. Ansa och skär fänkålen i klyftor, fräs dem mjuka i resten av olivoljan i en kastrull. Ringla över honungen och krydda med salt och peppar.
  6. Tvätta apelsinen och riv skalet på fina sidan av rivjärnet och pressa ur saften. Häll apelsinsaft och skal på fänkålen och fyll på med vatten så det nästan täcker. Skär tomaterna i klyftor och lägg dem i kastrullen. Koka på svag värme ca 5 minuter.
  7. Blanda smetana och rosmarin, smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.
  8. Servera torsken med fänkålen och rosmarinkrämen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 600 g torskfilé
  • salt och peppar
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 fänkål
  • 2 tsk honung
  • 1 apelsin (saft och skal)
  • 2 tomater
  • 1 dl smetana
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1961 kJ / 467 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer