Torskrygg med inkokt fänkål och rosmarinkräm
Torsk med fänkål - en snudd på perfekt smakkombination som ger dig en mycket god fiskrätt. Ringla över lite honung, för extra sötma, och servera tillsammans med rosmarinkräm.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
600 g torskfilé
salt
peppar
1/2 msk olivolja
1 fänkål
2 tsk honung
1 apelsin (saft och skal)
2 tomater
1 dl smetana
1 msk färsk rosmarin
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1961 KJ / 467 kCal
Fett15.7 g
Kolhydrater45.7 g
Protein31.9 g
Kommentarer
Detta var en besvikelse. Med så många goa ingredienser, smakade varken bu eller bä. Gör inte detta igen
Ann-charlotte
2023-08-06Mycket gott. Fin smak av apelsin i såsen och bra smak av vitlök i smetanan, här tog jag 2 dl smetana istället för 1 dl i receptet. Serverade med kokta ärter och morötter
Ann-charlotte
2023-02-19Smetana mm tog död på all fisksmak. Gör fänkål, torsk och potatis.
Jonas
2021-05-14