Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot

Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot är ett smakrikt och mättande fiskrecept med fina råvaror. Den stekta torsken, som kryddas med fänkålsfrön, salt och socker, serveras med syrlig matvetesallad och svalkande gräddfilssås, med smak och sting av pepparrot.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Matvetesallad: Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Skiva fänkålen tunt och blanda den med äpple och matvete. Rör ihop citronsaft, olja och honung till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Blanda dressingen med matvetesalladen. Hacka dillen och vänd ner.
  5. Torsk: Stöt fänkålsfrö, salt och socker i en mortel och fördela kryddblandningen på torsken. Lägg den i en oljesmord ugnssäker form och ställ in mitt i ugnen 10-12 minuter.
  6. Pepparrotssås: Blanda pepparroten med gräddfilen. Smaka av med salt.
  7. Servera torsken med matvetesallad, pepparrotssås och hårt bröd.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvetet mot ris, quinoa eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Torsk
  • 600 g torskfilé
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk olja
Matvetesallad
  • 2 dl matvete
  • 1 grönt äpple
  • 1 fänkål
  • pressad saft av 1/2 citron
  • 2 msk olja
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
  • 20 g dill
Pepparrotssås
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2093 kJ / 501 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer