Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot
Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot är ett smakrikt och mättande fiskrecept med fina råvaror. Den stekta torsken, som kryddas med fänkålsfrön, salt och socker, serveras med syrlig matvetesallad och svalkande gräddfilssås, med smak och sting av pepparrot.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2014
Ingredienser
4 portioner
Torsk
600 g torskfilé
1 msk fänkålsfrön
1/2 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk olja
Matvetesallad
2 dl matvete
1 grönt äpple
1 fänkål
pressad saft av 1/2 citron
2 msk olja
1 msk honung
salt
peppar
20 g dill
Pepparrotssås
2 msk riven pepparrot
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2093 KJ / 501 kCal
Fett17 g
Salt1.3 g
Kolhydrater46 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer