Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot

8
0
Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot

Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot är ett smakrikt och mättande fiskrecept med fina råvaror. Den stekta torsken, som kryddas med fänkålsfrön, salt och socker, serveras med syrlig matvetesallad och svalkande gräddfilssås, med smak och sting av pepparrot.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2014

Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Torsk

600 g torskfilé
1 msk fänkålsfrön
1/2 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk olja

Matvetesallad

2 dl matvete
1 grönt äpple
1 fänkål
pressad saft av 1/2 citron
2 msk olja
1 msk honung
salt och peppar
20 g dill

Pepparrotssås

2 msk riven pepparrot
2 dl gräddfil

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvetet mot ris, quinoa eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2093 KJ / 501 kCal
Fett 17 g
Salt 13 g
Kolhydrater 46 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden