Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
0
Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot

Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot är ett smakrikt och mättande fiskrecept med fina råvaror. Den stekta torsken, som kryddas med fänkålsfrön, salt och socker, serveras med syrlig matvetesallad och svalkande gräddfilssås, med smak och sting av pepparrot.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2014

Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Torsk

600 g torskfilé
1 msk fänkålsfrön
1/2 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk olja

Matvetesallad

2 dl matvete
1 grönt äpple
1 fänkål
pressad saft av 1/2 citron
2 msk olja
1 msk honung
salt
peppar
20 g dill

Pepparrotssås

2 msk riven pepparrot
2 dl gräddfil

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2093 KJ / 501 kCal
Fett17 g
Salt1.3 g
Kolhydrater46 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fänkålsstekt torsk med äppelsallad
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålskryddade laxspett
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Porchetta di fano
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkålskryddad fläskkarré
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling med rödbetor och pepparrot
Betyg 2.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga