Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ugnstekt torsk med ägg och rödlöksgräddfil

Många svenska smaker samlas i den här fiskrätten med torsk, kokt potatis, gräddfil, ägg och rödlök. Gott och enkelt helt enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Koka potatisen i saltat vatten.
  4. Lägg äggen i kokande vatten och koka 9 minuter. Skölj sedan i kallt vatten så att de svalnar helt.
  5. Skala och hacka äggen. Skala och finhacka lök och persilja.
  6. Blanda ägg, lök och persilja med gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
  7. Skär halva citronen i klyftor och pressa den andra halvan. Skiva eller hyvla gurkan och blanda den med salladen, 1 msk citronsaft (för 4 port) och oljan. Krydda med salt och peppar.
  8. Salta och peppra fisken. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Stek fisken mitt i ugnen ca 8 minuter.
  9. Servera med potatis, sås, sallad och en citronklyfta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g potatis , gärna amandine
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl gräddfil
  • 1 citron
  • 1/2 gurka
  • 125 g salladsmix
  • 1 msk olja
  • bakplåtspapper
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1856 kJ / 444 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer