Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Fänkålspaj med bacon

Mumsig matpaj med en god fyllning av fänkål, riven ost, bacon och gräddfil. Fänkålspaj med bacon tillagas på cirka 60 minuter och förslagsvis serveras en sallad till fänkålspajen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajskal: Hacka samman margarin med vetemjöl och vatten till en deg. Lägg den i kyl medan du gör fyllningen.
  2. Fyllning: Skölj och dela fänkål i 4 delar på längden. Strimla dem tunt. Smält margarin eller smör i en panna. Fräs fänkålen på svag värme.
  3. Tillsätt rödvinsvinäger, vatten, salt och peppar. Låt fänkålen småkoka i ca 10 minuter. Ta upp den och låt svalna. Klä en pajform, ca 26 cm (för 4 port), med pajdegen. Nagga bottnen. Förgrädda pajdegsskalet i ca 10 minuter, 225°C.
  4. Strimla bacon och blanda med fänkålen samt riven ost. Fyll pajskalet med fänkålsblandningen. Vispa ihop ägg, gräddil och svartpeppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen i ca 30 minuter, 200°C. Servera med blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajskal
  • 125 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
Fyllning
  • 3 fänkål (à 250 g)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 100 g bacon
  • 2 dl riven ost
  • 2 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer