Fänkålspaj med bacon

4
2
Fänkålspaj med bacon

Mumsig matpaj med en god fyllning av fänkål, riven ost, bacon och gräddfil. Fänkålspaj med bacon tillagas på cirka 60 minuter och förslagsvis serveras en sallad till fänkålspajen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000

Fänkålspaj med bacon

Ingredienser

4 portioner

Pajskal

125 g margarin
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning

3 fänkål (à 250 g)
2 msk smör eller margarin
2 msk rödvinsvinäger
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
100 g bacon
2 dl riven ost
2 ägg
1 dl gräddfil
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Jan

2005-09-11

Pajen blev mycket god! Tänk dock på att förvälla fänkålen tillräckligt och ha inte alltför stora bitar, min blev lite väl hård. Paasade perfekt tll kräftskivan!!

Katrin

2004-09-30

Jättegod. sererades den tll kräftor vilket passade jättebra.