Fänkålspaj med bacon

Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
2
Fänkålspaj med bacon

Mumsig matpaj med en god fyllning av fänkål, riven ost, bacon och gräddfil. Fänkålspaj med bacon tillagas på cirka 60 minuter och förslagsvis serveras en sallad till fänkålspajen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000

Fänkålspaj med bacon

Ingredienser

4 portioner

Pajskal

125 g  margarin
3 dl  vetemjöl
2 msk  vatten

Fyllning

3   fänkål (à 250 g)
2 msk  smör eller margarin
2 msk  rödvinsvinäger
1 1/2 dl  vatten
1 tsk  salt
1 krm  peppar
100 g  bacon
2 dl  riven ost
2   ägg
1 dl  gräddfil
1 krm  svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Pajen blev mycket god! Tänk dock på att förvälla fänkålen tillräckligt och ha inte alltför stora bitar, min blev lite väl hård. Paasade perfekt tll kräftskivan!!

Jan

2005-09-11

Jättegod. sererades den tll kräftor vilket passade jättebra.

Katrin

2004-09-30

Testa liknande recept

Lök- och fänkålssallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostbiffsrullar med krämig spetskål
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvre med dadelsalsa
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatissallad med chorizo
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga