Fänkålspaj med bacon
Mumsig matpaj med en god fyllning av fänkål, riven ost, bacon och gräddfil. Fänkålspaj med bacon tillagas på cirka 60 minuter och förslagsvis serveras en sallad till fänkålspajen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000
Ingredienser
4 portioner
Pajskal
125 g margarin
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning
3 fänkål (à 250 g)
2 msk smör eller margarin
2 msk rödvinsvinäger
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
100 g bacon
2 dl riven ost
2 ägg
1 dl gräddfil
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Pajen blev mycket god! Tänk dock på att förvälla fänkålen tillräckligt och ha inte alltför stora bitar, min blev lite väl hård. Paasade perfekt tll kräftskivan!!
Jan
2005-09-11Jättegod. sererades den tll kräftor vilket passade jättebra.
Katrin
2004-09-30