Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örttorsk i folie

Samla alla smakerna av torsken och grönsakerna i ett paket och servera den här somriga rätten till kokt potatis och gräddfil smaksatt av citron.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 225˚C.
  3. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda hälften av skalet och citronsaft med gräslök, olja, salt och peppar.
  4. Skala morötter och lök. Skär dem och sugarsnaps i tunna strimlor.
  5. Fördela grönsakerna på portionsstora folieark. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem på grönsakerna och skeda över örtblandningen. Vik ihop till paket. Lägg dem på en plåt och sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter.
  6. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.
  7. Blanda gräddfilen med resten av citronskalet. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera fiskpaketen med potatis och gräddfilen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 520 g torskfilé
  • skal och saft från 1 citron (1 msk citronsaft per citron)
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 100 g sugarsnaps
  • 900 g potatis
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • aluminiumfolie
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1661 kJ / 398 kCal