Fiskgryta med smak av medelhavet

9
0
Fiskgryta med smak av medelhavet

En smakrik tomatsås är grunden i denna snabba fiskrätt som lagas klart i en och samma panna, hur enkelt som helst! Fiskgrytan görs på vit fisk, som sej eller torsk, som får smak av tomat, oliver, selleri och citron. Servera med en sallad eller komplettera med ugnsbakad potatis eller belugalinser.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Fiskgryta med smak av medelhavet

Ingredienser

4 portioner
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
3 msk olivolja
2 förp finkrossade tomater (à ca 390 g)
2 dl vatten
1 tsk strösocker
1/2 msk finrivet citronskal
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
600 g vit fiskfilé, t ex sej eller torsk

Till servering

2 dl grovt hackade svarta oliver
1 dl hackad persilja
citronklyftor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1298 KJ / 309 kCal
Fett 14 g
Salt 2.52 g
Kolhydrater 13 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden