Fiskgryta med smak av medelhavet

En smakrik tomatsås är grunden i denna snabba fiskrätt som lagas klart i en och samma panna, hur enkelt som helst! Fiskgrytan görs på vit fisk, som sej eller torsk, som får smak av tomat, oliver, selleri och citron. Servera med en sallad eller komplettera med ugnsbakad potatis eller belugalinser.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Ingredienser
4 portioner
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
3 msk olivolja
2 förp finkrossade tomater (à ca 390 g)
2 dl vatten
1 tsk strösocker
1/2 msk finrivet citronskal
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
600 g vit fiskfilé, t ex sej eller torsk
Till servering
2 dl grovt hackade svarta oliver
1 dl hackad persilja
citronklyftor
Gör så här
00:05:00
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1298 KJ / 309 kCal
Fett14 g
Salt2.52 g
Kolhydrater13 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer