Fiskgryta med röd curry | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskgryta med röd curry

Kryddig och färgsprakande fiskgryta med smak av curry. Inspireras av de asiatiska smakerna och de heta tonerna! Wokgrönsakerna steks i olja och röd curry innan fisken läggs i. Rätten toppas med rivet limeskal.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Är fisken fryst, tina så mycket att den kan delas i bitar.
  2. Fräs wokgrönsakerna i oljan i en panna. Tillsätt röd curry och koka upp.
  3. Lägg i fisken och sjud ca 3 minuter eller tills fisken är klar.
  4. Skölj och riv skalet av limen och strö det över grytan.
  5. Servera med jasminris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen.

Tips

Byt ut röd curry mot paneng om man önskar en hetare smak.

Gröna tipset: Byt ut fisken mot kokta bönor, linser eller kikärter

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g ryggfilé av hoki eller torsk
  • 1 msk olja
  • 400 g wokgrönsaker
  • 1 burk färdig grytbas, t ex röd curry
  • 1 lime
Tillbehör
  • jasminris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2447 kJ / 584 kCal
Läs mer om näringsvärden