Fiskgryta med röd curry
Kryddig och färgsprakande fiskgryta med smak av curry. Inspireras av de asiatiska smakerna och de heta tonerna! Wokgrönsakerna steks i olja och röd curry innan fisken läggs i. Rätten toppas med rivet limeskal.
Ingredienser
4 portioner
600 g ryggfilé av hoki eller torsk
1 msk olja
400 g wokgrönsaker
1 burk färdig grytbas, t ex röd curry
1 lime
Tillbehör
jasminris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2447 KJ / 584 kCal
Kommentarer
Väldigt enkelt att göra! Och det blev jättegott! Vi hittade inte den grytbas som stod i receptet, utan använde ABBA:s "Citron- och dillsås för ugnsbakad lax" samt tog 2 msk currypasta i såsen. Använde wokmix thai som wokgrönsaker. Istället för ris hade vi bulgur (fullkorns-). Och eftersom det var citron i såsen adderade vi ingen lime (vi hade köpt en cirton istället för lime, för det är godare). Rätten blev ganska het, men det gillade vi.
Karin
2014-03-06Det blev jätte gott och enkelt, fast jag hittade inte någon grytbas i min butik. Tog två tsk röd curry, lite sambal olek och rörde ut i lite av kokkosmjölken innan jag hällde på resten. Sedan i med de wokade grönsakerna och sist fisken. Självklart gör jag den här rätten igen. Smakade inte så mycket fisk, och tror att till och med min sambo kommer äta den.
Camilla
2009-03-28Testade rätten med röd curry, kändes inget rolig, konserven kändes gammal och smaken var sådär. Några slemmiga bitar kom med konserven. Njae...
Martina
2008-05-06