Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskgryta med tomat och dill

Fiskgryta med potatis ikväll? Denna enkla gryta med fisk värmer gott i magen. Fisken som omges av den gräddiga grytan med purjolök, tomater och dill serverar du med lite pressad potatis för matighetens skull.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst. Skär den i stora tärningar.
  2. Ansa och skiva purjolöken. Skär tomaterna i bitar.
  3. Fräs purjolöken i matfettet. Tillsätt buljong och grädde och koka upp. Lägg ner fisken, strö över salt och peppar. Låt den sjuda några minuter. Lägg ner tomaterna och rör försiktigt ner dillen.
  4. Servera med pressad potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot havre- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g hoki eller torsk
  • 1 liten purjolök
  • 4 tomater
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • 1/2 dl skuren dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?