Torsk puttanesca
En läcker twist på en klassisk italiensk rätt! Laga torsk med en puttanesca-inspirerad sås, full av smak från tomater, sardeller och oliver som tar denna fiskrätt till nya höjder.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g tinad fryst torsk
1 tsk salt
4 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
4 sardellfiléer
2 dl svarta urkärnade oliver
3 msk olivolja
2 förp krossade tomater (à 390 g)
svartpeppar
Till servering
1 kruka basilika
bröd, kokt potatis eller matgryn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1155 KJ / 275 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater9 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag la till kapris som Håkan tipsade om. Jag gjorde bara en portion och la till potatisskivor som kokade med i tomaterna. Så gott och enkelt!
Kerstin
2024-10-13Mycket gott och smakrikt
Anne-charlotte
2024-04-23Carl Fredriks inlägg roligast på länge. Men maträtten är superb, ersatte salt med kapris vilket hör till Puttanesca
Håkan
2024-02-29