Torsk puttanesca

En läcker twist på en klassisk italiensk rätt! Laga torsk med en puttanesca-inspirerad sås, full av smak från tomater, sardeller och oliver som tar denna fiskrätt till nya höjder.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024

Ingredienser
4 portioner
ca 600 g tinad fryst torsk
1 tsk salt
4 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
4 sardellfiléer
2 dl svarta urkärnade oliver
3 msk olivolja
2 förp krossade tomater (à 390 g)
svartpeppar
Till servering
1 kruka basilika
bröd, kokt potatis eller matgryn
Gör så här
00:15:00
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1155 KJ / 275 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater9 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaklöst, oavsett om man har 3 st mer vitlöksklyftor, mer oliver och mer chilli. Vet inte hur mycket lite mer sardellfiléer hade hjälpt till. Det var svårt att veta vad det va man skulle smaka. Förstår inte hur denne nästan kan ha 5 stjärnor.
Josefiné
2025-03-08Fick en förnimmelse av surströmming…
Sofie
2025-02-11Jag la till kapris som Håkan tipsade om. Jag gjorde bara en portion och la till potatisskivor som kokade med i tomaterna. Så gott och enkelt!
Kerstin
2024-10-13