Torsk puttanesca

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
6Klimatsmart
Torsk puttanesca

En läcker twist på en klassisk italiensk rätt! Laga torsk med en puttanesca-inspirerad sås, full av smak från tomater, sardeller och oliver som tar denna fiskrätt till nya höjder.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024

Torsk puttanesca

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g tinad fryst torsk
1 tsk salt
4 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
4 sardellfiléer
2 dl svarta urkärnade oliver
3 msk olivolja
2 förp krossade tomater (à 390 g)
svartpeppar

Till servering

1 kruka basilika
bröd, kokt potatis eller matgryn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Jag la till kapris som Håkan tipsade om. Jag gjorde bara en portion och la till potatisskivor som kokade med i tomaterna. Så gott och enkelt!

Kerstin

2024-10-13

Mycket gott och smakrikt

Anne-charlotte

2024-04-23

Carl Fredriks inlägg roligast på länge. Men maträtten är superb, ersatte salt med kapris vilket hör till Puttanesca

Håkan

2024-02-29

Näringsvärde per portion

Energi1155 KJ / 275 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater9 g
Protein26 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Fiskgryta med tomat och dill
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lyxig fiskgryta i stekpåse
Betyg 3.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saffransgryta med torsk och kräftor
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med ingefära och curry
Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransgratinerad torsk med ris
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga