Fiskgryta med dill och sockerärtor

Fisk med ris och en krämig sås på grädde, tomater och krispiga sockerärtor toppad med dill. Det här är en superenkel och snabblagad rätt som många gillar. Lika gott till middag som i matlådan dagen efter!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2024

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
Gryta
1 förp hela skalade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 skaldjurs- eller fiskbuljongtärning
600 g alaska pollock
200 g sockerärtor
20 g färsk eller fryst dill (20 g motsvarar ca 2 msk)
salt
peppar
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1992 KJ / 476 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tror kanske 200 st sockerärtor är lite att ta i... 😂 Men gott! 😂
Klara
2025-01-16Hej Klara! Men mätt lär man bli;) Nu är receptet uppdaterat. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2025-01-17Väldigt enkelt och gott! Har gjort varianter med krossade tomater, haricots verts och serverade potatis till istället. Funkade lika bra!
Viktoria
2025-01-02Snabbt och gott, barnen älskade det.
Emma
2024-12-17