Fiskgryta med dill och sockerärtor
Fisk med ris och en krämig sås på grädde, tomater och krispiga sockerärtor toppad med dill. Det här är en superenkel och snabblagad rätt som många gillar. Lika gott till middag som i matlådan dagen efter!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
Gryta
1 förp hela skalade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 skaldjurs- eller fiskbuljongtärning
600 g alaska pollock
200 sockerärtor
20 g färsk eller fryst dill (20 g motsvarar ca 2 msk)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1992 KJ / 476 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyckte det var jättegott. Tog i cayennepeppar. Serverade med jasminris
Ann-charlotte
2024-09-17Helt okej men ganska smaklöst. Behövdes mer kryddor och lite umami.
Pernilla
2024-05-23Gott och enkelt att laga! Men snälla skicka gärna 1kg ris i stället för portionerad ris i små påsar. Det är så osmidigt: man lyckas inte öppna, bränner sig och det tar mera tid än att mäta med decilitermått och hälla i durkslag.
Véronique
2024-02-28Hej Véronique! Ett tips är att sprätta upp påsarna och hälla ner riset i mycket kokande vatten. Portionerat och klart! :) Då slipper man klippa upp en skållhet påse! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-29