Ugnsbakad fisk med pepparrotsost

25
7 Klimatsmart
Ugnsbakad fisk med pepparrotsost

Fisk smaksatt med pepparrot blir ofta riktigt gott. Här används färskost med smak av pepparrot. Häll grädde över och tillaga sedan fisken enkelt i ugnen. Under tiden kokas riset. Till den ugnsbakade fisken serverar du riset och fräscha mangoldblad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2022

Ugnsbakad fisk med pepparrotsost

Ingredienser

4 portioner
600 g alaska pollock
salt
peppar
175 g färskost pepparrot
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 fiskbuljongtärning
4 port ris eller annat gryn
65 g mangoldskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ost och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Helena

2022-05-26

Enkelt recept med få ingredienser.

Sonja

2022-05-24

Väldigt god fisk! Jag lade lite luftlök i botten! Men fiskenrätten prisades av mig och min man.

Christina

2022-04-25

Så gott! Tog mera grädde. Även riven gräddost. / Tina 😀

Näringsvärde per portion

Energi 2106 KJ / 504 kCal
Fett 16 g
Salt 3 g
Kolhydrater 52 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden