Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Ugnsbakad fisk med pepparrotsost

Fisk smaksatt med pepparrot blir ofta riktigt gott. Här används färskost med smak av pepparrot. Häll vispgrädde över och tillaga sedan fisken enkelt i ugnen. Under tiden kokas riset. Till den ugnsbakade fisken serverar du riset och fräscha mangoldskott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Vik filéerna och lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra. Klicka på färskosten. Blanda grädde och majsstärkelse och häll grädden över fisken. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter. 
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera fisken med riset och salladen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost och visgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter smaksätt såsen med pepparrot.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g alaska pollock
  • 200 g färskost med pepparrot
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 65 g mangoldskott
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 4 port ris
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2907 kJ / 694 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer