Ugnsbakad fisk med pepparrotsost
Fisk smaksatt med pepparrot blir ofta riktigt gott. Här används färskost med smak av pepparrot. Häll grädde över och tillaga sedan fisken enkelt i ugnen. Under tiden kokas riset. Till den ugnsbakade fisken serverar du riset och fräscha mangoldblad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2022
Ingredienser
4 portioner
600 g alaska pollock
salt
peppar
175 g färskost pepparrot
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 fiskbuljongtärning
4 port ris eller annat gryn
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2106 KJ / 504 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagad smakrik fiskgratäng. För en lite lyxigare vardag.
Alice
2023-04-14Väldigt lätt o göra .gott blev det!
Marianne
2022-09-09Enkelt och smakrikt. Jag hittade inte mangoldskott i affären- tog broccoliskott och persilja istället, mycket gott.
Anna
2022-06-14