Ugnsbakad fisk med pepparrotsost

7
1
Ugnsbakad fisk med pepparrotsost

Fisk smaksatt med pepparrot blir ofta riktigt gott. Här används färskost med smak av pepparrot. Häll vispgrädde över och tillaga sedan fisken enkelt i ugnen. Under tiden kokas riset. Till den ugnsbakade fisken serverar du riset och fräscha mangoldskott.

Skriv ut
Ugnsbakad fisk med pepparrotsost

Ingredienser

4 portioner
800 g
alaska pollock
200 g
färskost med pepparrot
2 dl
vispgrädde
1/2 msk
majsstärkelse
65 g
mangoldskott

Att ha hemma

-
salt
-
peppar
4
port ris

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost och visgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter smaksätt såsen med pepparrot.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Annkristin

2021-02-04

Jätte gott,tog lite extra grädde det blir lite mer sås då speciellt om man har ris till

Näringsvärde per portion

Energi 2907 KJ / 694 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 50 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept