Snabb aioli

Piffa upp middagen med en snabb aioli som blir klar på nolltid. Istället för att vispa och hälla med exakt precision så tar du hjälp av en klassisk stavmixer. Tillsätt alla ingredienser och för ner din stavmixer i botten och för den sakta uppåt. Sedan är det klart!

Ingredienser
ca 2,5 dl
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 ägg
2 dl rapsolja
svartpeppar
Gör så här
Tänk på att alla ingredienser håller samma temperatur och att mixa dessa i en hög smal bunke (max 8 cm i diameter).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Toppenbra recept som inte går att misslyckas med när man följer det! Samma säkra grundrecept som till majonnäs med stavmixer. Smaksättningen kan varieras som man önskar, så som vitlök, chili, sesam. Bara fantasin sätter gränserna 😉
Susanne
2025-03-06Blev helt perfekt! Jag har en ny kraftfull mixerstav. Med min gamla trötta har jag aldrig lyckats med aioli
Christina
2025-03-03Rinnig som tusan... Tog inte ihop speciellt bra.
Erik
2025-03-01