Snabb aioli
Piffa upp middagen med en snabb aioli som blir klar på nolltid. Istället för att vispa och hälla med exakt precision så tar du hjälp av en klassisk stavmixer. Tillsätt alla ingredienser och för ner din stavmixer i botten och för den sakta uppåt. Sedan är det klart!
Ingredienser
ca 2,5 dl
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 ägg
2 dl rapsolja
svartpeppar
Gör så här
Tänk på att alla ingredienser håller samma temperatur och att mixa dessa i en hög smal bunke (max 8 cm i diameter).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Världens bästa aiolirecept 😋 Har dock misslyckats flera gånger då den aldrig tjocknat. Men när alla ingredienser har samma temp och när bunken och stavmixern är noggrant tvättade i diskmedel och varmt vatten så fungerar det alltid 😍
Amelie
2024-12-13Så himla enkelt att göra aioli. Blev perfekt. Tack och God Jul.
Kristina
2024-12-09Åh, tack Kristina! God jul från oss också!//Tove
Redaktionen
2024-12-09I beskrivningen anger ni ett ägg. Jag gjorde 4 satser aioli och fick slänga allt för den blev inte tjock i konsistensen hur länge jag än vispade. Har nu fått höra att endast gulan skall tillföras inte äggvitan. Varför skriver ni inte det ??
Elisabet
2024-12-09Hej Elisabet! Det stämmer att man i en klassisk aioli har bara äggulor. Men i det här "Snabb" receptet används hela ägg. Det viktiga här är att man mixar den med en stavmixer som det står i receptet. Då funkar det och aiolin blir tjock. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-09