Snabb aioli

Betyg 4.2 av 5.
614 personer har röstat
160
Snabb aioli

Piffa upp middagen med en snabb aioli som blir klar på nolltid. Istället för att vispa och hälla med exakt precision så tar du hjälp av en klassisk stavmixer. Tillsätt alla ingredienser och för ner din stavmixer i botten och för den sakta uppåt. Sedan är det klart!

Snabb aioli

Ingredienser

Ca 2 1/2 dl
1   liten vitlöksklyfta
1 tsk  dijonsenap
1 tsk  vitvinsvinäger
1 krm  salt
1   ägg
2 dl  rapsolja
svartpeppar

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tänk på att alla ingredienser håller samma temperatur och att mixa dessa i en hög smal bunke (max 8 cm i diamter).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
614 personer har röstat

Kommentarer

Det gick jättebra.super gott Britt

Britt

2024-04-23

😂😂😂😂 ska va ÄGGULA inte hela ägg. Tro fan det blir rinnigt Vispa ägg och RÖR SAKTA ner oljan

Carina

2024-04-06

Gjort helt enligt recept alla ingredienser rumsvarma. Vispat med stavmixer Det blev en rinnig sörja. Vad har jag gjort för fel ?? Inget jag kan rekommendera . Ann-Sofi

Ann-sofi

2024-04-05

Hej Ann-Sofi! Dom två viktigaste sakerna med detta recept är att verkligen använda en bunke som är anpassad till stavmixern (max 8 cm i diameter) och sen att börja i botten och långsamt föra upp stavmixern. Då ska det vara idiotsäkert. Hoppas att du vågar prova igen! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-05

Testa liknande recept

Vegansk aioli
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sardellaioli
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rapsaioli
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ruccola- och fänkålsaioli
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aioli
Betyg 3.3 av 5.
263 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klockargårdens knaperstekta abborre
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga