Snabb aioli

Betyg 4.2 av 5.
687 personer har röstat
202
Snabb aioli

Piffa upp middagen med en snabb aioli som blir klar på nolltid. Istället för att vispa och hälla med exakt precision så tar du hjälp av en klassisk stavmixer. Tillsätt alla ingredienser och för ner din stavmixer i botten och för den sakta uppåt. Sedan är det klart!

Snabb aioli

Ingredienser

ca 2,5 dl
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 ägg
2 dl rapsolja
svartpeppar

Gör så här

Tänk på att alla ingredienser håller samma temperatur och att mixa dessa i en hög smal bunke (max 8 cm i diameter).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
687 personer har röstat

Kommentarer

Världens bästa aiolirecept 😋 Har dock misslyckats flera gånger då den aldrig tjocknat. Men när alla ingredienser har samma temp och när bunken och stavmixern är noggrant tvättade i diskmedel och varmt vatten så fungerar det alltid 😍

Amelie

2024-12-13

Så himla enkelt att göra aioli. Blev perfekt. Tack och God Jul.

Kristina

2024-12-09

Åh, tack Kristina! God jul från oss också!//Tove

Redaktionen

2024-12-09

I beskrivningen anger ni ett ägg. Jag gjorde 4 satser aioli och fick slänga allt för den blev inte tjock i konsistensen hur länge jag än vispade. Har nu fått höra att endast gulan skall tillföras inte äggvitan. Varför skriver ni inte det ??

Elisabet

2024-12-09

Hej Elisabet! Det stämmer att man i en klassisk aioli har bara äggulor. Men i det här "Snabb" receptet används hela ägg. Det viktiga här är att man mixar den med en stavmixer som det står i receptet. Då funkar det och aiolin blir tjock. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-12-09

Testa liknande recept

Vegansk aioli
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sardellaioli
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ruccola- och fänkålsaioli
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rapsaioli
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Aioli
Betyg 3.3 av 5.
264 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klockargårdens knaperstekta abborre
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga