Snabb aioli
Piffa upp middagen med en snabb aioli som blir klar på nolltid. Istället för att vispa och hälla med exakt precision så tar du hjälp av en klassisk stavmixer. Tillsätt alla ingredienser och för ner din stavmixer i botten och för den sakta uppåt. Sedan är det klart!
Ingredienser
Ca 2 1/2 dl
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 ägg
2 dl rapsolja
svartpeppar
För alla
Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tänk på att alla ingredienser håller samma temperatur och att mixa dessa i en hög smal bunke (max 8 cm i diamter).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det gick jättebra.super gott Britt
Britt
2024-04-23😂😂😂😂 ska va ÄGGULA inte hela ägg. Tro fan det blir rinnigt Vispa ägg och RÖR SAKTA ner oljan
Carina
2024-04-06Gjort helt enligt recept alla ingredienser rumsvarma. Vispat med stavmixer Det blev en rinnig sörja. Vad har jag gjort för fel ?? Inget jag kan rekommendera . Ann-Sofi
Ann-sofi
2024-04-05Hej Ann-Sofi! Dom två viktigaste sakerna med detta recept är att verkligen använda en bunke som är anpassad till stavmixern (max 8 cm i diameter) och sen att börja i botten och långsamt föra upp stavmixern. Då ska det vara idiotsäkert. Hoppas att du vågar prova igen! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-05