Fiskgryta med saffran och gräslök

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
5
Fiskgryta med saffran och gräslök

Att göra en gryta är det perfekta sättet för att få exakt lika mycket härlig smak i en och samma tugga! Fisken och morötterna får kokas upp i smaker från saffran, grädde, passerade tomater, buljong och gräslök. Något som sedan bryter av texturen fint är de knapriga krutongerna du strör över grytan, precis innan servering!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2020

Fiskgryta med saffran och gräslök

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
600 g alaska pollock
3 morötter
1 tsk olja
1/2 g saffran
500 g passerade tomater
1 fiskbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
120 g krutonger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott, dock inte lika gott att värma upp efteråt

Cecilia

2020-02-17

Gott med lite vin i!

Stéphanie

2020-02-16

Supergod, matig och rejält mättande soppa 👌😃

Irene

2020-02-12

Näringsvärde per portion

Energi3165 KJ / 747 kCal
Fett34 g
Salt2.8 g
Kolhydrater71 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgryta med saffran och krutonger
Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisksoppa
Betyg 4.3 av 5.
115 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fisk i paneng curry med minimajs
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med dill och sockerärtor
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med saffran och morotssallad
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med saffran och kålrabbi
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga