Fiskgryta med saffran och gräslök

11
5
Fiskgryta med saffran och gräslök

Att göra en gryta är det perfekta sättet för att få exakt lika mycket härlig smak i en och samma tugga! Fisken och morötterna får kokas upp i smaker från saffran, grädde, passerade tomater, buljong och gräslök. Något som sedan bryter av texturen fint är de knapriga krutongerna du strör över grytan, precis innan servering!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2020

Fiskgryta med saffran och gräslök

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
600 g
alaska pollock
3
morötter
1 tsk
olja
1/2 g
saffran
500 g
passerade tomater
1
fiskbuljongtärning
2 1/2 dl
vispgrädde
-
salt
-
peppar
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
120 g
krutonger

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i krutongerna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger eller gör egna av glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Pressa i en vitlöksklyfta när morötterna steks och krydda grytan med Tabasco eller chilipulver.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Cecilia

2020-02-17

Väldigt gott, dock inte lika gott att värma upp efteråt

Stéphanie

2020-02-16

Gott med lite vin i!

Irene

2020-02-12

Supergod, matig och rejält mättande soppa 👌😃

Näringsvärde per portion

Energi 3165 KJ / 747 kCal
Fett 34 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 71 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept