Fiskgryta med saffran och gräslök
Att göra en gryta är det perfekta sättet för att få exakt lika mycket härlig smak i en och samma tugga! Fisken och morötterna får kokas upp i smaker från saffran, grädde, passerade tomater, buljong och gräslök. Något som sedan bryter av texturen fint är de knapriga krutongerna du strör över grytan, precis innan servering!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g alaska pollock
3 morötter
1 tsk olja
1/2 g saffran
500 g passerade tomater
1 fiskbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
120 g krutonger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3165 KJ / 747 kCal
Fett34 g
Salt2.8 g
Kolhydrater71 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott, dock inte lika gott att värma upp efteråt
Cecilia
2020-02-17Gott med lite vin i!
Stéphanie
2020-02-16Supergod, matig och rejält mättande soppa 👌😃
Irene
2020-02-12