Fiskgryta med saffran och gräslök

11
5
Fiskgryta med saffran och gräslök

Att göra en gryta är det perfekta sättet för att få exakt lika mycket härlig smak i en och samma tugga! Fisken och morötterna får kokas upp i smaker från saffran, grädde, passerade tomater, buljong och gräslök. Något som sedan bryter av texturen fint är de knapriga krutongerna du strör över grytan, precis innan servering!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2020

Fiskgryta med saffran och gräslök

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
600 g alaska pollock
3 morötter
1 tsk olja
1/2 g saffran
500 g passerade tomater
1 fiskbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
120 g krutonger

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i krutongerna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger eller gör egna av glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Pressa i en vitlöksklyfta när morötterna steks och krydda grytan med Tabasco eller chilipulver.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Cecilia

2020-02-17

Väldigt gott, dock inte lika gott att värma upp efteråt

Stéphanie

2020-02-16

Gott med lite vin i!

Irene

2020-02-12

Supergod, matig och rejält mättande soppa 👌😃

Näringsvärde per portion

Energi 3165 KJ / 747 kCal
Fett 34 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 71 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden