Fiskgratäng med saffran och morotssallad
Låt oss servera en gyllene fiskgratäng! Saffranet blandas här med pastasåsen, som hälls över fisken. På toppen av detta klickas lite fraiche blandat med växtbaserad ost på, och precis innan tillagningen är klar strös knapriga små krutonger över. Passar utmärkt ihop med potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g alaska pollock
salt
peppar
1/2 g saffran
1 förp pastasås med chili (à 390 g)
2 dl växtbaserad fraiche
1 1/2 dl riven växtbaserad ost
2 dl krutonger
Morotsallad
1 kruka krispsallad
2 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2453 KJ / 587 kCal
Fett20 g
Salt3.3 g
Kolhydrater62 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Platt mage rätt som blev tråkig. För mykt chili och saffran för barna..
Mahlin
2022-02-17Lätt att göra och god. Jag blandade i lite ”vanlig” ost också. Perfekt basmat eller enkel bjudmat.
Linda
2021-02-17Enkelt och jättegott!
Hanna
2021-02-15