Fiskgratäng med saffran och morotssallad

9
3 Klimatsmart
Fiskgratäng med saffran och morotssallad

Låt oss servera en gyllene fiskgratäng! Saffranet blandas här med pastasåsen, som hälls över fisken. På toppen av detta klickas lite fraiche blandat med växtbaserad ost på, och precis innan tillagningen är klar strös knapriga små krutonger över. Passar utmärkt ihop med potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Fiskgratäng med saffran och morotssallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
600 g
alaska pollock
-
salt
-
peppar
1/2 g
saffran
1
förp pastasås med chili (à 390 g)
2 dl
växtbaserad fraiche
1 1/2 dl
riven växtbaserad ost
2 dl
krutonger

Morotsallad

1
kruka krispsallad
2
morötter

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Linda

2021-02-17

Lätt att göra och god. Jag blandade i lite ”vanlig” ost också. Perfekt basmat eller enkel bjudmat.

Hanna

2021-02-15

Enkelt och jättegott!

Anna

2021-02-07

Vilken temperatur?

Redaktionen ICAse

2021-02-08

Tack Anna för att du uppmärksammade oss på att vi missat skriva ut ugnsvärmen. Nu är receptet uppdaterat. Hoppas du gillar gratängen. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2453 KJ / 587 kCal
Fett 20 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 62 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept