Fisksoppa

64
12
Fisksoppa

Kan man sno ihop en fiskrätt på en kvart? Lösningen är en riktigt snabb fisksoppa. Med lite vitlök, tomat och crème fraiche som sällskap blir den frysta fisken både god och lättlagad. Servera med en klick aioli och knapriga krutonger.

Skriv ut
Fisksoppa

Ingredienser

4 portioner
1
vitlöksklyfta
600 g
alaska pollock (fryst)
500 g
krossade tomater
1 tsk
timjan
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk
majsstärkelse
2 dl
crème fraiche
-
salt och svartpeppar

Till servering

aioli
krutonger eller bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: vällj äggfri aioli eller välj äggfri majonnäs och smaksätt med vitlök.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Gabrielle

2021-06-24

Toppengod och enkel tillredning!

Marita

2021-03-13

Vi brukar ha mindre vatten i än i receptet, ca 2dl, och 400 gr tomater och ikväll glömde vi majsstärkelse. Perfekt. Och aioli till. Yammy!

Marita

2021-03-13

En favorit. Supergod soppa som vi återkommer till! Kan inte förstå Mariannes kommentar att den inte ser aptitlig ut. Så ser krossade tomater och en mjölkprodukt ut. Helt som det ska. Och majsstärkelse ger inte smaken på soppan. Väldigt god och vi kommer prova den med kanske sockerärter i nästa gång.

Testa liknande recept