Fisksoppa
Kan man sno ihop en fiskrätt på en kvart? Lösningen är en riktigt snabb fisksoppa. Med lite vitlök, tomat och crème fraiche som sällskap blir den frysta fisken både god och lättlagad. Servera med en klick aioli och knapriga krutonger.
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
600 g alaska pollock (fryst)
500 g krossade tomater
1 tsk torkad timjan
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk majsstärkelse
2 dl crème fraiche
salt
peppar
Till servering
aioli
krutonger eller bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: vällj äggfri aioli eller välj äggfri majonnäs och smaksätt med vitlök.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag hade i två pressade vitlöksklyftor, istället för en riven vitlöksklyfta. Tycker att fisksoppan blev god.
Eva-maria
2024-08-10Lite chili, en skvätt grädde, räkor o lite vin i soppan gjorde susen!
Björn
2024-05-30Helt ok, men den såg verkligen inte aptitlig ut rent utseendemässigt. Snabb och smidig att sno ihop en vardag dock.
Helene
2024-02-11