Fisksoppa

78
14
Fisksoppa

Kan man sno ihop en fiskrätt på en kvart? Lösningen är en riktigt snabb fisksoppa. Med lite vitlök, tomat och crème fraiche som sällskap blir den frysta fisken både god och lättlagad. Servera med en klick aioli och knapriga krutonger.

Fisksoppa

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
600 g alaska pollock (fryst)
500 g krossade tomater
1 tsk timjan
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk majsstärkelse
2 dl crème fraiche
salt och svartpeppar

Till servering

aioli
krutonger eller bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: vällj äggfri aioli eller välj äggfri majonnäs och smaksätt med vitlök.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Katarina

2022-02-08

Istället för maizenamjöl, vilken lchf -godkänd produkt kan man använda?

Robert

2021-11-08

Mycket god soppa. Tog lax och torsk-kuber istället och adderade en halv rödpepparfrukt och ett gäng körsbärstomater-

Gabrielle

2021-06-24

Toppengod och enkel tillredning!