Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Fisksoppa

Kan man sno ihop en fiskrätt på en kvart? Lösningen är en riktigt snabb fisksoppa. Med lite vitlök, tomat och crème fraiche som sällskap blir den frysta fisken både god och lättlagad. Servera med en klick aioli och knapriga krutonger.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöksklyftan.
  2. Lägg vitlök, fryst fisk, tomatkross, timjan och buljong i en stor kastrull. Koka upp och låt sjuda 3 minuter.
  3. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner i kastrullen.
  4. Tillsätt crème fraiche, vispa ca 1 minut tills fisken bryts i småbitar. Smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera soppan med aioli och krutonger eller bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: vällj äggfri aioli eller välj äggfri majonnäs och smaksätt med vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 600 g alaska pollock (fryst)
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • aioli
  • krutonger eller bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?