Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Fiskgratäng

Fiskgratäng som är en doft- och smakupplevelse av solmogna tomater, crème fraiche, purjolök och oregano. Den krämiga såsen ger rätten en härlig konsistens och denna smarriga gratäng passar att servera vilken dag som helst i veckan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225˚C.
  3. Koka potatisen i saltat vatten.
  4. Ansa och strimla purjolöken. Stek den i oljan. Häll på såsen och låt koka upp.
  5. Skär fisken i bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Strö över oregano och häll på såsen.
  6. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min eller tills fisken har en innertemperatur på 55˚C.
  7. Servera gratängen med den kokta potatisen.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
I övrigt är rätten är fri från gluten och ägg men läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen.

Ingredienser

  • 600 g torsk
  • 900 g potatis
  • 1/2 purjolök
  • 1 tsk olja
  • 4 dl pastasås (tomat & crème fraiche)
  • salt och peppar
  • 2 tsk oregano
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1926 kJ / 461 kCal