Fiskgratäng Provencale
Här bjuder vi på en lite franskinspirerad och smakrik gratäng med pangasiusfilé och gyllenbrunt potatismos. Toppa den fylliga gratängen med vitlöksdoftande olivhack innan servering. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012
Ingredienser
4 portioner
800 g fiskfilé (pangasius)
800 g potatismos
300 g gröna oliver (med pimiento)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk smör eller margarin (till formen)
salt och peppar
1/2 dl örtkrydda (provencale)
1 msk olivolja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på potatismoset. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, gör eventuellt eget laktosfritt potatismos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, gör eventuellt eget mjölkfritt potatismos.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1959 KJ / 474 kCal
Fett18.4 g
Kolhydrater31.8 g
Protein37.3 g
Kommentarer
Hej Emma! Det stämmer men eftersom vi är på väg mot certifiering så har vi den kvar i sortimentet tillsvidare. ASC står för Aquacutural Stewardship Council och är en systerorganisation till MSC. ASC gäller för odlad fisk och MSC för viltfångad fisk.
Redaktionen
2012-12-11Står inte pangasius på svarta listan över fiskar man inte ska äta? http://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/fisk-med-gott-samvete Förutom Naturskyddsföreningens lista beskrivs hur pangasius-fisket förstör miljön i boken Matens pris (Olofsson, Öhman).
Emma
2012-12-08Ska potatismoset frysas först??? lars
Lars
2012-12-03