Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskgratäng Provencale

Här bjuder vi på en lite franskinspirerad och smakrik gratäng med pangasiusfilé och gyllenbrunt potatismos. Toppa den fylliga gratängen med vitlöksdoftande olivhack innan servering. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken och potatismoset om det är fryst.
  2. Sätt ugnen på 225˚C.
  3. Låt oliverna rinna av och grovhacka dem. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Låt fisken rinna av. Häll moset i en smord ugnssäker form och lägg på fisken. Krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter. Eller tills fisken har nått en innertemperatur på 60˚C.
  5. Stek löken med örterna i oljan tills den blir mjuk och vänd ner oliverna.
  6. Ta ut fisken och toppa med olivhacket innan servering.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på potatismoset. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, gör eventuellt eget laktosfritt potatismos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, gör eventuellt eget mjölkfritt potatismos.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g fiskfilé (pangasius)
  • 800 g potatismos
  • 300 g gröna oliver (med pimiento)
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk smör eller margarin (till formen)
  • salt och peppar
  • 1/2 dl örtkrydda (provencale)
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1959 kJ / 474 kCal