Fiskgratäng Provencale

Betyg 2.5 av 5.
18 personer har röstat
3
Fiskgratäng Provencale

Här bjuder vi på en lite franskinspirerad och smakrik gratäng med pangasiusfilé och gyllenbrunt potatismos. Toppa den fylliga gratängen med vitlöksdoftande olivhack innan servering. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012

Fiskgratäng Provencale

Ingredienser

4 portioner
800 g fiskfilé (pangasius)
800 g potatismos
300 g gröna oliver (med pimiento)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk smör eller margarin (till formen)
salt
peppar
1/2 dl örtkrydda (provencale)
1 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Hej Emma! Det stämmer men eftersom vi är på väg mot certifiering så har vi den kvar i sortimentet tillsvidare. ASC står för Aquacutural Stewardship Council och är en systerorganisation till MSC. ASC gäller för odlad fisk och MSC för viltfångad fisk.

Redaktionen

2012-12-11

Står inte pangasius på svarta listan över fiskar man inte ska äta? http://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/fisk-med-gott-samvete Förutom Naturskyddsföreningens lista beskrivs hur pangasius-fisket förstör miljön i boken Matens pris (Olofsson, Öhman).

Emma

2012-12-08

Ska potatismoset frysas först??? lars

Lars

2012-12-03

Näringsvärde per portion

Energi1959 KJ / 474 kCal
Fett18.4 g
Kolhydrater31.8 g
Protein37.3 g

Testa liknande recept

Fiskgratäng
Betyg 3.4 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dressing Provencale
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torskgratäng med tomatsås och grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskbullsgratäng
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskgratäng med dill- och pepparotssås
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng Thai
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga