Fiskgratäng med fänkål och ost

Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
8
Fiskgratäng med fänkål och ost

Det här är en jättegod fiskgratäng där fänkål och ädelost blir festliga smaksättare. Fiskfiléerna och fänkålen tillagas i såsen av grädde och ost och blir en ljuvligt krämig gratäng som du serverar med lite pressad potatis.

Fiskgratäng med fänkål och ost

Ingredienser

4 portioner
2 fänkål
600 g fiskfilé t ex hoki eller torsk
2 1/2 dl laga lätt grädde (5 % fett)
100 g ädelost (max 30 %)
10 - 12 potatisar (ca 1 kg för 4 port)
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Blev såå uppskattad,vi var 12 personer enkelt och lättlagat när man är många till middag.Jag använde kummelfile som blir fast och matig vid tillagning.

Ing-marie

2014-08-04

Har blivit en favorit hos oss. Supergott med ädelost men den kan säkert bytas ut till någon annan vällagrad ost. Eftersom både fänkål o fisk passar oss, blev det här perfekt. Sej går också utmärkt o inte så dyr.

Inger

2009-03-26

Jag tog fårost istället för ädelost eftersom jag hade det hemma, det blev också gott. Serverade enligt receptet med pressad potatis men gjorde även en tzatsikisås med citron för att få lite mer smak. Ska definitivt prova även med ädelost, då behövs säkert ingen sås till.

Maria

2006-01-23

Näringsvärde per portion

Energi2021 KJ / 485 kCal
Fett12 g
Salt2.67 g
Kolhydrater47 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgryta med fänkål och purjo
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgratäng med ädelost
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad ryggfilé av hoki
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppel- och gorgonzolasallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ädelostmuffins
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga