Fiskgratäng med fänkål och ost
Det här är en jättegod fiskgratäng där fänkål och ädelost blir festliga smaksättare. Fiskfiléerna och fänkålen tillagas i såsen av grädde och ost och blir en ljuvligt krämig gratäng som du serverar med lite pressad potatis.
Ingredienser
4 portioner
2 fänkål
600 g fiskfilé t ex hoki eller torsk
2 1/2 dl laga lätt grädde (5 % fett)
100 g ädelost (max 30 %)
10 - 12 potatisar (ca 1 kg för 4 port)
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2021 KJ / 485 kCal
Fett12 g
Salt2.67 g
Kolhydrater47 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev såå uppskattad,vi var 12 personer enkelt och lättlagat när man är många till middag.Jag använde kummelfile som blir fast och matig vid tillagning.
Ing-marie
2014-08-04Har blivit en favorit hos oss. Supergott med ädelost men den kan säkert bytas ut till någon annan vällagrad ost. Eftersom både fänkål o fisk passar oss, blev det här perfekt. Sej går också utmärkt o inte så dyr.
Inger
2009-03-26Jag tog fårost istället för ädelost eftersom jag hade det hemma, det blev också gott. Serverade enligt receptet med pressad potatis men gjorde även en tzatsikisås med citron för att få lite mer smak. Ska definitivt prova även med ädelost, då behövs säkert ingen sås till.
Maria
2006-01-23