Fiskgratäng med fänkål och ost

Det här är en jättegod fiskgratäng där fänkål och ädelost blir festliga smaksättare. Fiskfiléerna och fänkålen tillagas i såsen av grädde och ost och blir en ljuvligt krämig gratäng som du serverar med lite pressad potatis.

Ingredienser
4 portioner
2 fänkål
600 g fiskfilé t ex hoki eller torsk
2 1/2 dl laga lätt grädde (5 % fett)
100 g ädelost (max 30 %)
10 - 12 potatisar (ca 1 kg för 4 port)
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2021 KJ / 485 kCal
Fett12 g
Salt2.67 g
Kolhydrater47 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den var verkligen inte god, fisk, ädelost och lätt grädde är ingen bra kombo.
Johan
2025-02-22Blev såå uppskattad,vi var 12 personer enkelt och lättlagat när man är många till middag.Jag använde kummelfile som blir fast och matig vid tillagning.
Ing-marie
2014-08-04Har blivit en favorit hos oss. Supergott med ädelost men den kan säkert bytas ut till någon annan vällagrad ost. Eftersom både fänkål o fisk passar oss, blev det här perfekt. Sej går också utmärkt o inte så dyr.
Inger
2009-03-26