Det här är en jättegod fiskgratäng där fänkål och ädelost blir festliga smaksättare. Fiskfiléerna och fänkålen tillagas i såsen av grädde och ost och blir en ljuvligt krämig gratäng som du serverar med lite pressad potatis.
Gör mjölkprotein- och laktosfri: Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt och osten mot sojabaserad ost.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ing-marie
2014-08-04Blev såå uppskattad,vi var 12 personer enkelt och lättlagat när man är många till middag.Jag använde kummelfile som blir fast och matig vid tillagning.
Inger
2009-03-26Har blivit en favorit hos oss. Supergott med ädelost men den kan säkert bytas ut till någon annan vällagrad ost. Eftersom både fänkål o fisk passar oss, blev det här perfekt. Sej går också utmärkt o inte så dyr.
Maria
2006-01-23Jag tog fårost istället för ädelost eftersom jag hade det hemma, det blev också gott. Serverade enligt receptet med pressad potatis men gjorde även en tzatsikisås med citron för att få lite mer smak. Ska definitivt prova även med ädelost, då behövs säkert ingen sås till.