Fiskbullsgratäng

Härligt god gratäng av fiskbullar, morötter, potatismos av pulver, ostsås och riven ost. Fiskbullsgratängen tillagar du på under trekvart. Servera bröd och broccoli till gratängen.

Ingredienser
4 portioner
3 - 4 morötter
4 port potatismos av pulver
2 burkar fiskbullar i buljong (à 375 g)
1 förp färdig ostsås (à 2 ½ dl)
1 dl riven ost (max 17%)
Till servering
bröd
broccoli
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkfri: byt ut fiskbullarna mot 500 g kokt fisk t ex sej eller torsk (för 4 port). Laga eget potatismos och använd mjölkfritt margarin och Solhavre. Koka ostsås av Solhavre, mjölkfritt margarin och sojabaserad ost och strö över sojabaserad ost.
Gör så här
Tips
Riv morötterna på matberedarens grova rivskiva så går det extra fort att få maten färdig.
Gröna tipset: Byt ut fiskbullarna mot röda bönor om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Byt ut fiskbullarna mot röda bönor om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2156 KJ / 518 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Vilken underlig röra! Svår att lägga upp snyggt och morötter tillsammans med fiskbullar... hm. Om jag skulle göra dettaa igen skulle jag servera potatismoset vid sidan om - men jag har kastat receptet i soporna. Finns säkert många andra goda fiskbullerecept. Nyttig var den åtminstone!
Monica
2007-01-29Jättegott! Ungarna älskade detta. Kommer definitivt att göra det igen!
Carina
2006-09-17Supergott och enkelt att göra.
Annette
2006-07-27