Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskbullsgratäng

Härligt god gratäng av fiskbullar, morötter, potatismos av pulver, ostsås och riven ost. Fiskbullsgratängen tillagar du på under trekvart. Servera bröd och broccoli till gratängen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och riv morötterna grovt. Lägg dem i botten på en lätt smord ugnssäker form.
  3. Tillaga moset enligt förpackningens anvisning.
  4. Låt fiskbullarna rinna av. Lägg fiskbullarna på morotsrivet och klicka potatismoset runt om.
  5. Häll ostsåsen över fiskbullarna och strö över den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Till servering: Servera fiskbullsgratängen med bröd och broccoli.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkfri: byt ut fiskbullarna mot 500 g kokt fisk t ex sej eller torsk (för 4 port). Laga eget potatismos och använd mjölkfritt margarin och Solhavre. Koka ostsås av Solhavre, mjölkfritt margarin och sojabaserad ost och strö över sojabaserad ost.

Tips

Riv morötterna på matberedarens grova rivskiva så går det extra fort att få maten färdig.

Gröna tipset: Byt ut fiskbullarna mot röda bönor om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 morötter
  • 4 port potatismos av pulver
  • 2 burkar fiskbullar i buljong (à 375 g)
  • 1 förp färdig ostsås (à 2 ½ dl)
  • 1 dl riven ost (max 17%)
Till servering
  • bröd
  • broccoli
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2156 kJ / 518 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden