Fiskgratäng med mandel och broccoli

5
2
Fiskgratäng med mandel och broccoli

Kapkummel är en vit, torskliknande fisk som passar perfekt i en hemlagad fiskgratäng. Med några få ingredienser och endast 20 minuter i ugnen har du en dilldoftande mandelfisk redo att avnjutas. Serveras med kokt potatis och lättkokt broccoli.

Skriv ut
Fiskgratäng med mandel och broccoli

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
600 g
kapkummel
-
salt
-
peppar
1 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 1/2 dl
fiskbuljong (tärning + vatten eller fond)
1 msk
majsstärkelse
20 g
färsk dill
50 g
flagad mandel
250 g
broccoli

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Jenny

2021-02-22

Måste vara fel på receptet. Såsen blir otroligt salt. Fick göra en slutsås för att kunna rädda upp hela middagen.

Rebecka

2018-09-12

Att likna den här fisken vid torsk är inte riktigt rätt. Möjligtvis har de samma vita färg. Alla i familjen tyckte fisken hade en dålig smak. Såsen var rätt tråkig, försökte rädda genom att krydda upp. Ingen kunde få i sig maten. Det fick bli hempizza.

Näringsvärde per portion

Energi 1961 KJ / 468 kCal
Fett 14 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 47 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept