Fiskgratäng med mandel och broccoli
Kapkummel är en vit, torskliknande fisk som passar perfekt i en hemlagad fiskgratäng. Med några få ingredienser och endast 20 minuter i ugnen har du en dilldoftande mandelfisk redo att avnjutas. Serveras med kokt potatis och lättkokt broccoli.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g kapkummel
salt
peppar
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl fiskbuljong (tärning + vatten eller fond)
1 msk majsstärkelse
20 g färsk dill
50 g flagad mandel
250 g broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1961 KJ / 468 kCal
Fett14 g
Salt1.5 g
Kolhydrater47 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Måste vara fel på receptet. Såsen blir otroligt salt. Fick göra en slutsås för att kunna rädda upp hela middagen.
Jenny
2021-02-22Att likna den här fisken vid torsk är inte riktigt rätt. Möjligtvis har de samma vita färg. Alla i familjen tyckte fisken hade en dålig smak. Såsen var rätt tråkig, försökte rädda genom att krydda upp. Ingen kunde få i sig maten. Det fick bli hempizza.
Rebecka
2018-09-12